Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil la permitterte få fullføre utdannelsen sin uten å miste dagpengene. Foto: Alexander Helberg
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil la permitterte få fullføre utdannelsen sin uten å miste dagpengene. Foto: Alexander Helberg

Skal få studere med dagpenger

Permitterte kan i fremtiden få fullføre påbegynt utdannelse uten at det har innvirkning på dagpengene.

ARBEIDSLIV: I dag fungerer regelverket på en måte som gjør det svært lite gunstig for permitterte å begynne på studier. Den som gjør dette mister nemlig retten til dagpenger. Sammen med regjeringen åpne nå Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) døren for at de som er permittert skal få beholde dagpengene hvis de velger å fullføre påbegynte studier.

– De som har startet på et utdanningsløp kan få beholde dagpenger til løpet er ferdig, sier Eriksson til Stavanger Aftenblad.

Opposisjonspartiene på Stortinget har i lengre tid etterlyst tiltak for å dempe veksten i arbeidsledigheten innen offshoresektoren. Eriksson slår fast at Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet har flere tiltak i ermet for å møte den økende ledigheten. Et av tiltakene som kommer i budsjettet er tusen flere tiltaksplasser.

– Dette kommer i tillegg til de 1500 vi fikk på plass i revidert budsjett i vår. Arbeiderpartiet vil bruke 2,5 milliarder for å få ned ledigheten, vi kommer med mottiltak i statsbudsjettet som langt overgår dette, sier Eriksson til Aftenbladet.