Foto: Privat
Foto: Privat

Karmøy kommune etter valget?

"De ønsker ikke å si hva de mener, selv om de etter alle solemerker mener noe." Listekandidat for Arbeiderpartiet på Karmøy, John Terje Nordskog, utfordrer i dette leserinnlegget Karmøy Høyre til å fortelle velgerne før valget om de er for eller mot en kommunesammenslåing.

MENINGER: Karmøy Arbeiderparti har vært åpen om hva vi mener. Karmøy kommune er stor nok til å ta godt vare på innbyggerne sine og tilby gode tjenester. Vi trenger derfor ikke å slås sammen med andre kommuner.

Et viktig argument for at vi skal bestå som en kommune er det vi gjør på nå, lokalvalget. Lokaldemokratiet er en av de viktigste grunnsteinene i vårt samfunn. I valgkampen på Karmøy er det god kontakt mellom innbyggere. Arbeiderpartiet tror ikke at større avstand mellom borgere og folkevalgte er en god ting. Jeg tror samfunnsengasjerte mennesker i Karmøy kommune i dag opplever det som vanskelig nok å nå gjennom i det politiske miljøet.

Men hvorfor er det slik at vi som ønsker å beholde Karmøy slik den er som må argumentere for vårt syn, mens de som ønsker å jobbe videre med sammenslåing ikke trenger å si noe?

Høyre i Karmøy er åpen for kommunesammenslåing. Det sier de selv. De ønsker kun å utrede videre selv om vi nå kan konkludere med at Karmøy har en ideell størrelse. De ønsker ikke å si hva de mener, selv om de etter alle solemerker mener noe.

Vi vet nok til å kunne gjøre oss opp en mening. Derfor sier vi hva vi mener. Slik folkevalgte bør gjøre før et valg. For da kan du vite om Karmøy kommune fremdeles eksisterer etter valget.

Godt valg.