Butikksjef for RDH Helsebutikken på Bygnes, Raglamyr og Stord, Ragnhild Davidsen, er på Bedriftenes dag for andre gang.
Butikksjef for RDH Helsebutikken på Bygnes, Raglamyr og Stord, Ragnhild Davidsen, er på Bedriftenes dag for andre gang.

– Dette vil skjerpe oss

– Jeg innbiller meg at ved å få et brukerutvalg opp å gå, vil det skjerpe oss, sier NAV-lederen i Karmøy.

NAV Karmøy har opprettet et eget brukerutvalg bestående av representanter fra ulike organisasjoner og foreninger i kommunen. NAV-leder Stine K. Bjelland tror den tette dialogen vil skjerpe arbeidet i etaten.

Mandag denne uken var representanter fra Norges Handikapforbund, Mental Helse, PRO LAR, NAV Brukerne Karmøy, LO og Ung@job samlet på NAV-kontoret i Kopervik til det aller første utvalgsmøtet sammen med ledelsen i NAV Karmøy.

– Slippe å sloss
Brukerutvalget skal fire ganger i året samles for å utveksle informasjon og delta aktivt i prosesser som kan gjøre hverdagen enklere for brukerne av NAV.

– Vi ønsker alle sammen at systemet skal fungere bedre. At folk skal slippe å sloss for rettighetene de har krav på, sier Arild Bjorland i organisasjonen NAV Brukerne Karmøy.

Mange innspill
Allerede i første møte var engasjementet stort rundt konferansebordet, og ledelsen ved NAV Karmøy fikk en rekke innspill på utfordringer som møter dem som oppsøker etaten.

– Jeg har vært borti flere tilfeller der en stanger hodet i veggen. Jeg har oppdaget at man skal være temmelig frisk for å være syk, fortalte Geir Allan Stava som representerte LO Nord-Rogaland.

Til for brukerne
NAV-leder Stine K. Bjelland noterte flittig og har stor tro på at dialogen med brukergruppene vil bli svært nyttig for dem fremover.

– Jeg tenker at NAV er til for brukerne. Det er veldig viktig at vi har et tett og godt samarbeid og har en god dialog. At vi kan rydde opp dersom det er noe som ikke er som det bør være, sier hun.

Bjelland tror dialogen vil skjerpe arbeidet med å tilrettelegge tjenestene best mulig for brukerne.

– Jeg innbiller meg at ved å få et brukerutvalg opp å gå, vil det skjerpe oss. Da vet vi at de er inne ved jevne mellomrom og de viktige tingene som bør justeres vil komme på bordet.

Systemnivå
En av representantene som satte pris på å få delta i utvalget er Kjell Inge Bringedal som til daglig representerer Norges Handikapforbund ved kontoret på Kopparen.

– Jeg møter mennesker som har utfordringer fordi de ikke får ting gjennom hos NAV. For meg vil dette være en veldig fin mulighet å ta ting opp på et systemnivå og få dem med meg inn i rådet, sier han.