Biskopen tok seg god tid til å hilse på de fremmøtte.
Biskopen tok seg god tid til å hilse på de fremmøtte.

Bildeserie: Folkefest med biskopen i Kopervik

Biskopen har latt seg imponere over samholdet i lokalsamfunnet.

Biskop Erling Pettersen er denne uka på visitas i Kopervik sokn. I den forbindelse ble det arrangert folkefest med bikopen på Kopervik Videregående skole onsdag kveld.

Stokkastrand Leikarring svingte festen i gang og deretter gikk det slag i slag med innslag fra Kopervik kirkekor, Stangeland Brass og kåseri ved Svein Helge Torsteinsbø, før det ble holdt en debatt med temaet «Visjon og mangfold i Kopervik».

Sentralt i samtalen var hvordan menigheten skal fremstå i lokalsamfunnet og at menigheten skal være et sted med lav terskel og der alle kjenner seg velkommen.

Samhold

Biskopen legger ikke skjul på at han er mektig imponert over hvordan menigheten har stått sammen siden brannen i mai 2010 og gjennom arbeidet med å reise en ny kirke i byen.

– Det kunne fort ha utspilt seg en situasjon med motsetningsforhold mellom dem som ville ha den gamle kirka tilbake og dem som ville ha noe helt annet. Det har altså gått utrolig bra, og det er skapt en vi-følelse og optimisme rundt kirkebygget, sier Pettersen til Karmøynytt.

Til tross for de tragiske omstendighetene føler han at det har kommet noe godt ut av brannen for fem år siden.

– Ikke minst det at folk opplever at kirken er deres. Det er vår kirke som reises og hele lokalmiljøet har æren for det, sier Biskopen som ser frem til åpningen av kirkebygget i 2017.

Visitasen fortsetter torsdag med byvandring og historiske innslag i Kopervik, før besøket avsluttes med gudstjeneste i ungdoms- og alderssenteret på søndag.