Atleen Ishaq har nå fått bedre plass til å presentere sin eksotiske mat. Her foran sitt nye butikklokale i Haraldsgata.
Atleen Ishaq har nå fått bedre plass til å presentere sin eksotiske mat. Her foran sitt nye butikklokale i Haraldsgata.

Travel start i nytt lokale ved Bytunet

-Jeg kan allerede si at flyttingen har vært vellykket, sier Atleen Ishaq. Rett før helgen flyttet han den internasjonale matbutikken sin fra Strandgata til det fraflyttede bankbygget ved siden av Bytunet i Haugesund sentrum. Da vi besøkte ham mandag, var kundestrømmen så stor at at knapt hadde tid til å snakke med oss.

-Her har jeg fått bedre plass både ute og inne, sier han mellom summingen fra kassaapparatet i «Eksotisk mat», som butikken heter. Han er særlig glad for at han nå får anledning til å presentere utbudet av frukt og grønnsaker på gateplan. Dette er et av hans satsingsområder når han først har sikret seg en slik beliggenhet.

Atleen Ishaq kom til Norge for 11 år siden som flyktning fra Bagdad, Irak. Etter at alle formalitetene med innflyttingen var unnagjort, kom han raskt i gang med sin egen kolonialbutikk i Strandgata. Etter hvert som omsetningen har økt, har også varesortimentet økt. I dag forhandler han varer fra 20 land.

-Og hvem er kundene, spør vi.
-De kommer fra alle land – og mange av dem er nordmenn på jakt etter varer de ikke finner i norske butikker. Mange av dem vil gjenoppleve gode matopplevelser de har hatt på reiser i utlandet.

Atleen Ishaq forteller at han fram til nå har styrt butikken aleine. Opp mot helgene har han god hjelp av de to sønnene sine, begge elever ved HTG. I løpet av de nærmeste dagene regner han med at han har fordoblet staben fra én til to.
-Det er mye å gjøre og jeg trenger avlastning i kassen om dette fortsetter, smiler han.
Vi viser til at det i dag er flere butikker av denne kategori i Haugesund sentrum og spør ham om ikke flyttingen hans til Haraldsgata også betyr skjerpet konkurranse. Da kommer det kontant fra Atleen Ishaqs munn:
-Har du gode varer, kommer folk. Jeg frykter ikke økt konkurranse. Det er plass til oss alle.
Og vi gleder oss over at et tomt lokale i Haraldsgata er tilført ny aktivitet.