Simon Næsse tror mange ville benytte seg av en reisetid på under 30 minutt fra Skudeneshavn til Stavanger
Å stå ute i vind og regen klokkå 06.30 om måren er nogge pendlarane er vant med.

Debatt: «Båt er ikke et valgløfte»

- Karmøy Høyre prøver å latterliggjøre forslaget med å foreslå et helikopter. Det er i beste fall en dårlig spøk.

Debattinnlegg ved Simon Næsse, kommunestyrerepresentant Karmøy Arbeiderparti:

Arbeiderpartiet har sloss for hurtigbåten mellom nord og sør i fylket og vil fortsette med det. Valgkamp eller ikke. Karmøy Høyre prøver å latterliggjøre forslaget med å foreslå et helikopter. Det er i beste fall en dårlig spøk.

Les også: Luftige løfter

Da Høyre la ned hurtigbåten i 2014 sloss vi imot. Vi stemte mot nedleggelse og foreslo at en heller skulle øke markedsføringen og starte utredning av nettopp Skudeneshavn som et ekstra stoppested. Dette er derfor ikke en valgkampsak, men noe vi allerede har sloss for i fylkestinget. Hvis Høyre hadde villet, så kunne de ha stemt med Arbeiderpartiet. Da hadde vi hatt flertall.

Videre sier Høyre at været er for dårlig til å ha en hurtigbåtrute over Boknafjorden. Det er utvilsomt dårlig vær på Vestlandet, men sist jeg undersøkte var det også værhardt mellom Bodø og Lofoten. Der går det hurtigbåt året rundt. For ikke å nevne hurtigbåten som går frem og tilbake til Kvitsøy hele året.
En hurtigbåt vil gå rett til sentrum, noe som gjør det mulig å koble seg på det nye bussvei-systemet med effektiv linje videre til Forus og arbeidsmarkedet der.

Dette er en spennende tanke vi burde ta oss tid til å se på.

Politikk er å ville noe. En hurtigbåtforbindelse mellom Haugesund og Stavanger, med stopp i Skudeneshavn, mener Arbeiderpartiet er en god idé. I det minste god nok til å diskutere seriøst. Det bør ikke være et ukjent farvann for politikere på Vestlandet å kunne se for seg gode båtforbindelser. 

Hurtigbåt er ikke et valgløfte, det er en sak vi allerede har stemt for. Det gjør vi mer enn gjerne igjen.