Skjermbilde 2015-08-30 kl. 16.11.19

Gav alt til lands og til vanns

Haugesund Triatlon ble en lang sjarmøretappe. 470 deltakere svømte, syklet og sprang i mål med både publikum og været på lag.

HAUGESUND: Triatlon er i ferd med å bli den nye folkesporten. Fra å bare være et blodslitende løp for jernmenn er det utvidet til mannen og kvinnen i gata. Som Annne Askeland fra laget «No limits» som trosset vannskrekken og tok første etappe i Skeisvannet.

– Jeg liker ikke vannet, men kjenner at dette må jeg gjøre, sier en tapper, men tydelig nervøs Askeland bare sekunder før fellesstarten for lag.

Anne Askeland vant en klar seier. Hun vant over frykten, sammen med mange andre som presset, tøyde grenser og vant personlige seire. Men Haugesund har også atleter som konkurrer på landslagsnivå. Endre Espedal tok en forventet seier i dag i konkurranseklassen.

– Det var et godt løp, og det var deilig å svømme, sa Espedal, som er sterkest på svømming. – Løpeformen har ikke vært så god i det siste, så jeg satset alt på sykkel, kom først inn og klarte å springe først i mål. Jeg er ikke den beste løperen ennå.

– Ennå?

– Ja, jeg skal en gang bli best, smiler Espedal, som om tre uker skal konkurrere under VM i Chicago.

Espedal er 17 og up and coming. Det er også 54 år gamle Magne Klementsen fra Stord.

– Jeg har svømt mye, men nå går det bedre med både sykling og løping også, sier Klemetsen på målstreken.

Han hadde med seg et eget heialag, og ei synlig stolt datter som var skråsikker på at han skulle komme inn blant de ti beste.

– Nå, det var ikke så bra, men jeg er nok med i den øvre tredjedelen, sier en nøktern Klemetsen.

Her kan du se alle resultatene.

Saken vil bli oppdatert med video.