Runar Nordvik tror Jostein Grindhaug har grunn til å smile etter dagens kamp.
Runar Nordvik tror Jostein Grindhaug har grunn til å smile etter dagens kamp.

– Et lag man bør slå selv på bortebane

FK Haugesund har 24 poeng før dagens kamp mot Start, og bør ha rundt 30 for å kunne være trygge på å få fornyet tippeligakontrakt. Med andre ord, det er viktig å komme hjem med tre poeng.

FK HAUGESUND: Vinner FK Haugesund i dag, er sannsynligvis Start passert for godt. Det tror Runar Nordvik, TV Haugalands fotballekspert.

– FKH møter i dag et Startlag som sliter på alle måter, både sportslig og økonomisk. Som de fremstår nå, er dette et lag man helt klart bør kunne slå på bortebane. De har vel ikke hatt mer enn en seier på de siste sju-åtte kampene og ligger nederst også på formtabellen. Da kan det ta lang tid å vinne igjen.

Start har måttet kvittet seg med flere av de sentrale spillerne i sommer av økonomiske årsaker.

– De blir et takknemlig lag å møte i så måte, tror Nordvik.

En av de viktige kampene

Men i FK Haugesund bør de likevel legge seg på minne at det er viktig å vinne dagens kamp for å klatre opp til et tryggere nivå på tabellen.

– FKH kan kanskje klare seg med noe færre enn 30 poeng, det er noen lag nederst på tabellen nå som er så spake at jeg tviler på om de klarer å ta flere poeng, sier Nordvik og ramser opp Mjøndalen, Sandefjord og Start.

– Hvordan bør FKH legge opp strategien i dag?

– Vanligvis går man jo litt forsiktig ut mot hjemmelaget, som alle forventer skal være de førende på egen bane. Men nå er Start ikke bedre enn at FKH bør ta kommando fra start.