arkivfoto
arkivfoto

Bildeserie: Folksomt på Bedehussang

Voice of Joy ble hyllet under Bedehussang i Åkrahallen lørdag kveld.

Voice of Joy ble hyllet under Bedehussang i Åkrahallen lørdag kveld. 

Koret har i år 20-årsjubileum og dette gikk ikke upåaktet hen under kveldens møte. Dirigent Petter Losnegård mottok blomster og de fremmøtte reiste seg og ga både Losnegård og koret velfortjent applaus.

– Vi ønsker å vise takknemlighet. Voice of Joy har betydd mye for vårt miljø. Sangerne starter ofte i forsamlingene her og får utvikle seg videre i Voice of Joy, sier Odd-Erik Eriksson som sitter i komiteen i Bedehussang.

[ot-video type=»vimeo» url=»https://vimeo.com/137704600″]

Mye folk
Mange fant veien til Åkrahallen lørdag kveld for å være med på Bedehussang. Arrangementet startet fredag, men holder på hele helgen. Bedehussang har blitt en tradisjon og arrangeres av bedehusforsamlingene i Veavågen, Sævelandsvik og Åkrahamn.

– Jeg tror årsaken til suksessen er at dette er et fellesarrangement hvor tre forsamlinger går sammen, sier Odd-Erik Eriksson som sitter i komiteen i Bedehussang og legger til.I tillegg ser vi at sang og musikk fenger. Vi har også et stort fokus på kvalitet på arrangementene og har noe som passer for alle aldre, forteller Eriksson.

Lørdag bidro flere lokale krefter med sang: Lars Bårdsen, Line Hernes, Aashild Kvilhaug, Agathe Charlotte Gaupås, Arthur Ånensen, Ivan Underhaug og Eva Vea. Et stort høydepunkt for mange var å høre Solveig Leithaug sammen med Voice of Joy. Årets taler er Johnn Hardang kjent fra P7.

Økonomisk overskudd
Bedehussang er et dugnadsarrangement der sangere og arrangører bidrar sammen for å kunne gi et økonomisk håndslag til et kristent arbeid, lokalt eller nasjonalt.

– Ved tidligere arrangementer har overskuddet blant annet gått til Kristen Nærradio Haugaland, Young Life og Evangelisk Orientmisjon. Dette året vil overskuddet gå til P7 sitt radioarbeid, sier Eriksson.