I svev. Foto: Jenny Aimala
I svev. Foto: Jenny Aimala

Jakter på dansedrømmen

Dansetalent fra Haugesund tar veien mot sydligere strøk etter å ha blitt tatt opp som danseaspirant i Madrid. Martine Bensten (19) starter nå på neste kapittel i drømmen om å bli profesjonell danser.
NYE EVENTYR:  Martine Benstsen satser på  dansekarriere. Foto: Jenny Aimala

Dansetalent fra Haugesund tar veien mot  sydligere strøk etter å ha blitt tatt opp som danseaspirant i Madrid. Martine Bensten (19) starter nå på neste kapittel i drømmen om å bli profesjonell danser.

Nuri Ribera Anfinsen( Foto: Haakon Nordvik)

Nuri Ribera Anfinsen( Foto: Haakon Nordvik)

I en alder av tre år begynte Martine Bentsen med dans. Når hun var blitt ti år startet hun på Kick dansestudio hvor Nuri Ribera Anfinsen ble en av hennes danselærere.

– Jeg bestemte meg når jeg var tolv år at jeg skulle bli danser og har ikke tvilt på den avgjørelsen siden , ler en blid Bentsen.

Hennes danselærer fra Kick, Anfinsen, har utdannet seg ved den Svenska Ballettskolan og har hatt lang fartstid innenfor dans hvor hun i dag er danser, dansepedagog og koreograf.

– Jeg så talentet til Martine med en gang hun begynte med dansing på Kick, men det er ikke noe man utroper for tidelig når elevene er såpass unge, forteller en stolt Anfinsen.

Da Bentsen var ferdig på ungdomsskolen kom hun inn på Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun var den yngste i klassen. Selv med eldre medstudenter ble Bentsen godt tatt imot av de andre dansespirene. Etter tre år med dans i flere type grener og med jazz som hovedfag, så er 19 åringen klar for nye utfordringer.

VIDEO: Her tar Martine  en siste dans i Haraldsgata før turen går videre Madrid.

Følger drømmen

Med et åpent sinn og rastløs kropp reiser Bentsen fra hjembyen mandag morgen for et nytt liv som danser. Nå skal hun ta steget fra utdannet danser til profesjonell danser. Hun er veldig fornøyd med hvor langt hun er kommet, og forteller at hun hele tiden har fulgt sin store drøm. Men bak hennes suksess ligger mye arbeid og selvdisiplin.

– Jeg vil bli en ettertraktet danser som kan tilpasse meg alt og etterhvert bli koreograf, sier en klar Bentsen.

Hennes danselærer Anfinsen forteller at Bentsen er en veldig fysisk og sterk danser. Hun har en sterk tilstedeværelse, er enormt disiplinert, seriøs, målbevisst og brenner for dans forklarer Anfinsen.

– Martine kan oppnå veldig mye, og kommer nok til å danse nasjonalt og internasjonalt i mange år, sier Anfinsen.

IMG_8041

Martine Bentsen(19) gleder seg til et nytt liv i Spania.

Ivrig etter nye impulser

Det neste året skal dansetalentet danse over 22 timer i uka, men selv sier hun at det er noe hun ser frem til.

– Jeg har som mål å spisse teknikken min og linjene mine, sier en ivrig Bentsen.

Til sammen er de tolv aspiranter fra hele verden som skal danse sammen det neste året. Bentsen gleder seg til treffe de ukjente menneskene med ulike bakgrunner, og tror de kommer til å ha mye å lære fra hverandre.

På samme tid ser hun tilbake til tiden hun danset i Haugesund og de tre årene hun tilbragte i Oslo.

– Jeg ser opp til flere av lærerene mine, for de har gitt meg så mye og tatt vare på meg, forteller en takknemlig Bentsen.

– Du må våge å dra ut og danse, og være inspirert, målbevisst og ivrig, oppfordrer Bentsen andre dansespirer.