Skjermbilde 2015-08-28 kl. 19.16.38

– Sponser ikke Bjørn Eidsvåg

Konserthussjef i Festiviteten, Tom Erik Anfinsen, stiller seg spørrende til Bjørn Gerry Viksunds uttalelser.

KULTUR: Det var under kulturdebatten i Haugesund folkebibliotek tirsdag at daglig leder i Inventum, Bjørn Gerry Viksund, spurte om det var riktig at kommunen skulle «sponse» kommersielle artister som Bjørn Eidsvåg gjennom overføringene til Festiviteten.

Les også: – Skal kommunen sponse Bjørn Eidsvåg?

Det har fått konserthussjef Tom Erik Anfinsen i Festiviteten til å reagere, og han sier fredag til TV Haugaland at han ikke får uttalelsen til å rime.

– Bjørn Eidsvåg betaler samme leiepris som alle andre i dette huset, sier han.

Han fortsetter:

– Husleien har ligget fast i ti år, og den får alle leie huset på, enten man er amatør eller profesjonell. De profesjonelle gjør at vi tjener såpass mye penger, at vi kan kan dra videre drift til en amatørforestilling, sier Anfinsen.

Han mener derfor at det er helt nødvendig for driften å booke nettopp de store, inntektsbringende navnene, og at det ikke holder å fokusere utelukkende på nisjeforestillinger.

– Nei, det gjør det ikke. Støtten jeg og Festiviteten får fra det store rådhus, dekker knapt lønningene våre. Vi må ha en drift for å få inn penger til strøm, husleie og så videre. Vi er avhengige av den kommersielle driften, sier han.

Hele innslaget ser du over.