pothole-gardener5

Små geriljagartnere

Byens barn kan lære seg «gerilja gardening» på søndag. Fargerike potter med blomsterløk skal plasseres i byhagen til glede for alle byens borgere.

BILLEDGALLERIET: Det er på Bakufiku, fritidstilbudet for barn mellom 4 og 12 år på Haugesund Billedgalleri, de skal plante og dekorere potter.

– Barna skal dekorere blomsterpotter med vakre farger, som vi deretter skal plante blomsterløker i som skal vokse til å bli vakre blomster til våren. Blomsterpottene skal vi plassere i Byhagen i Haugesund slik at alle som bor i her kan få glede av dem, skriver gallerileder Grethe Lunde Øvrebø i en pressemelding.

Gerilja-gardening som begrep refererer ifølge Wikipedia til konseptet med å drive hagearbeid på en tomt eller et område, som du ikke eier eller har lovlig rett til å bruke. Geriljaartnerne, som aktivistene kalles, planter grønnsaker eller blomster for å forskjønne byen.

I byhagen  i Haugesund, på den åpne tomten ved Sparebanken Vest, skal det være fritt fram for geriljagartnere.

Sr også: Snart åpner byhagen i Haugesund.