arkivfoto
arkivfoto

Nok et vådeskudd

Et vådeskudd ble avfyrt i politiets garderobe på Orkdal og Agdenes lensmannskontor tirsdag kveld. Det er vådeskudd nummer 17 som er gått av så langt i år. Ett av dem ble avfyrt i vårt politidistrikt.

POLITIBEVÆPNING: De 17 vådeskuddene med politivåpen fra ulike politidistrikter har alle vært uten personskade. Tirsdagens vådeskudd var det tredje innrapporterte i august.

– Skuddet gikk av i forbindelse med endt tjeneste. Det skjedde da tjenestepersonen skulle spenne av seg det ladde våpenet, tok ut magasinet og skulle sjekke at det ikke var skudd i kammeret, at skuddet gikk av, sier konstituert politimester Marit Fostervold i Sør Trøndelag Politidistrikt til VG.

Vådeskudd i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

Fredag 7. august ble et vådeskudd avfyrt ved et tjenestested i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Skuddet gikk av, mens våpenet var i hylsteret og gikk gjennom buksebeinet og ned i gulvet. Dette var det første vådeskuddet som har blitt avfyrt i politidistriktet etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014.

Les også: Etterforskes for vådeskudd