Ordførerkandidat for Haugesund Høyre, Jarle Utne-Reitan.
Ordførerkandidat for Haugesund Høyre, Jarle Utne-Reitan.

Høyre vil øke tilskudd til frivillige lag og organisasjoner i 2016

Ordførerkandidat Jarle Utne-Reitan mener at det går ann å få kommuneøkonomien på stell uten å ramme det han kaller ryggraden i byen - frivilligheten og dugnadsånden.

HAUGESUND: I en pressemelding sier ordførerkandidat (H), Jarle Utne-Reitan, at dersom han blir valgt som byens neste ordfører vil han fokusere på å øke tilskuddene til frivillige lag og organisasjoner og få dem  tilbake på et tidligere nivå.

I utgangspunktet hadde Servicesenteret i Haugesund kommune 6.236.000 kroner i økonomisk ramme til å fordele til lag og foreninger. I bystyrets vedtak for 2015 ble rammen først redusert med 1.750.000 kroner. Samtidig ble det vedtatt en egen post til folkehelsearbeid på 100.000 kroner. På bakgrunn av tall fra  1.kvartalsrapport vedtok Bystyret i går at rammen reduseres ytterligere med 1.000.000 million kroner. Dermed  er rammen for 2015 på 3.586.000 kroner, noe som betyr at frivillige lag og foreninger totalt 2,75 millioner kroner mindre å rutte med i år.

”I vår iver etter å kutte kostnader har vi vært for ivrige. Frivillig  sektor er en av kommunens viktigste  samarbeidspartnere. Det frivillige kultur-, idretts- og organisasjonslivet er det som gjør det flott å bo i Haugesund. De har i løpet av året fått halvert sine tilskudd, ”sier ordførerkandidat Jarle Utne-Reitan.

Utne-Reitan mener at frivilligheten kan hjelpe byen med å få ned kommunale driftsutgifter. Han sier han mener frivilligheten ber om å bli brukt og at dette skaper en vinn vinn situasjon.

”Jeg skal vise at det går an å få kommuneøkonomien på stell uten å ramme ryggraden i byen – frivilligheten og  dugnadsånden. Det er dyrt å vedlikeholde og organisere bygg i byen, men der dyrere å ikke vedlikeholde menneske i denne byen,” avslutter Jarle Utne-Reitan. 

 
Les også: «Få kroner som betyr mye for mange»