Skjermbilde 2015-08-27 kl. 07.52.23

– Skal kommunen sponse Bjørn Eidsvåg?

Bjørn Gerry Viksund stiller spørsmål ved hvordan pengene i kommunens kulturbudsjett anvendes.

KULTUR: Det var under Den store kulturdebatten i Haugesund folkebibliotek tirsdag kveld at Inventum-leder Viksund ba om ordet.

Les også: – Jobb med oss, ikke mot oss!

Overfor ordførerkandidatene i panelet rettet han oppmerksomhet mot det han mener er direkte konkurranse mellom Haugesund kommune og private kulturaktører.

– Jobb med oss, ikke mot oss, proklamerte han.

I et intervju med TV Haugaland stiller han spørsmål ved om pengene i kommunens kulturbudsjett blir anvendt på riktig måte.

– Er det en kommunal oppgave å arrangere superkommersielle arrangementer? Skal Haugesund kommune sponse Bjørn Eidsvåg sine konserter, eller skal han betale det det koster å leie Festiviteten?, undrer han.

Losnegård enig med Viksund

Daglig leder i YesMan, Petter Losnegård, sier seg langt på vei enig i Viksunds oppfatning av kommunens forhold til private kulturaktører.

– Vi føler av og til vi konkurrerer mot våre egne skattepenger, sier han.

– Har kommunen et konkurransefortrinn?

– Klart de har det. Der er det ansatte og folk i systemene som kan få folk til å skje, og det er ofte de samme tingene vi ønsker å få til fra vår side, sier han.

Svein Erik Indbjo (Frp), på sin side, mener dispensasjoner i sammenheng med kulturelle arrangementer i større grad bør kunne gis administrativt, uten omfattende politisk behandling.

Hele innslaget ser du over.