Skjermbilde 2015-08-27 kl. 18.40.52

Kritisk til nytt eierskap

Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho, mener objektiv dekning av saker som angår FK Haugesund kan bli vanskelig for nye Haugaland Media AS, som i hovedsak vil eies av fotballklubben.

MEDIA: I dagens lederartikkel i Haugesunds Avis stiller redaktøren spørsmål ved den fremtidige dekningen til nylanserte Haugaland Media i saker som omhandler FK Haugesund, fordi selskapet bak fotballklubben blir stående som eier av 90 prosent av medieselskapet.

Det nye selskapet blir bestående av TV Haugaland, Karmøynytt og Haugesundnytt.

– Jeg ser opplagte, gode grunner for at mediene ønsker å samarbeide, men så er jeg overrasket over at Nesheim (Ole Henrik, eier, journ. anm.) velger å legge det under FKH, sier ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho.

Han mener dette i fremtiden kan by på problemstillinger.

– FKH er jo en maktfaktor og en stor, viktig aktør på Haugalandet. Det kan derfor bli vanskelig for disse mediene å dekke dette på en helt objektiv måte, sier han.

Han understreker samtidig at han ikke sår tvil ved journalistenes integritet, men at det fort kan sås tvil blant lesere og seere om uavhengigheten i dekningen, så lenge fotballklubben er en såpass stor eier i selskapet.

Ansvarlig redaktør i Karmøynytt og Haugesundnytt, Øystein Merkesvik, mener imidlertid at kårene for kritisk journalistikk skal bedres, ikke forverres.

– Vi kommer til å være kritiske, og stille de samme spørsmålene som en hver gravende journalist skal gjøre, sier han.

Hele innslaget ser du over.