Kulturhusleder ved Torvastad skole- og kultursenter, Per Steinar Lie.
Kulturhusleder ved Torvastad skole- og kultursenter, Per Steinar Lie.

Klart for Sommerrock på ny scene

Det er bare to dager igjen til det braker løs med Sommerrock på kultursenteret på Torvastad. På ny scene og i nye lokaler skal lokale og nasjonale band sørge for en god musikkopplevelse for publikum.

Det er bare to dager igjen til det braker løs med Sommerrock på kultursenteret på Torvastad. På ny scene og i nye lokaler skal lokale og nasjonale band sørge for en god musikkopplevelse for publikum.

– Vi ligger godt an med forberedelsene. Det er dessverre to band som har meldt avbud, forteller kulturhusleder ved Torvastad skole- og kultursenter, Per Steinar Lie.

Han forteller at det er like spennende for arrangørene som artistene når årets happening for musikkinteresserte ungdommer på Haugalandet arrangeres i det nye kultursenteret.

– Nå starter vi med blanke ark, så det er veldig spennende. Tidligere har vi alltid leid inn eksternt utstyr. Nå blir alt gjort på vårt eget utstyr. Lokalene er også helt fantastiske. Noen påpekte at lyden i storsalen var bedre enn i Festiviteten, sier Lie og legger til:

– Det er nok annerledes for ungdommene å spille her enn på ungdomsklubben hvor de bare har mikrofoner. Plutselig skal de spille på et stort anlegg. Det er et skritt videre i prosessen og de får prøve seg på forskjellige nivåer. Alle opptredener er like viktige, men det er kjekt å spille på proft utstyr.

Hjerteslag kommer
Selv om det heter Sommerrock, så vil det bli variert musikk på scenen. Det er alt fra metal-band, blues-band, rock, pop og artister innen sjangeren singer/songwriter. Årets headliner er Bergensbandet Hjerteslag. Selv beskriver de seg som «Punkere som spiller pop. Poppere som spiller punk». Ellers er det mange ferske band på Sommerrock sin line-up.

– Det er mange flunkende, nye band som skal spille. Nivået kommer nok til å svinge en del. Her har vi alle slags sjangre på alle nivåer. En plass må folk starte, og jeg synes det er kjempekjekt at de starter her på Torvastad.

Sommerrock blir arrangert for sjuende gang og tidligere har det vært rundt 150-200 besøkende på konsertene.

– Vi er veldig spente på hvordan det blir i år. Mange av ungdommene som har vært tilknyttet ungdomsklubben, har flyttet bort. Så vi ønsker å rekruttere nye ungdommer. Vi krysser fingrene for at det kommer en del folk. Vi har en aldersgrense på 13 år, men det er ingen øvre aldersgrense. Foreldre er også hjertelig velkomne til å sjekke ut de lokale talentene våre.

Stor interesse
– Hvor viktig er et arrangement som Sommarrock for ungdommene?

– Slik jeg har forstått det, så er dette noe ungdommene gleder seg til hvert år. Vi merker også en stor interesse for å spille. Både jeg og miljøarbeider Helge Kallevik er musikkinteresserte og har tro på et miljø rundt musikken. Både jeg og Helge har selv lært mye av å spille i band, så forhåpentligvis har vi erfaring å dele med ungdommene.

HER ER ÅRETS LINE-UP:

Margin Soothers
Fuligo Septica
The Revolution
Borrelås 
The sophisticated Pricks
Fengande Spetakkel
Feedback
Emilie Røine Østebø
Lord of the Zephyr
Hjerteslag