innbrudd

Skal ha misbrukt sin stilling for sex

En mann ansatt i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt skal ha misbrukt sin stilling i et forsøk på å skaffe seg seksuell omgang.

AKTUELT: Oppdatert: Erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er varetektsfengslet av Spesialenheten for politisaker er mistenkt for å ha brukt sin stilling i politiet til å skaffe seg seksuell omgang.

– Mannen er siktet for overtredelse av Straffelovens paragraf 193, bekrefter Ellen Eikeseth Mjøs, leder for etterforskningsavdeling Vest-Norge i Spesialenheten for politisaker.

Paragrafen sier at «Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år.»

– Vi har varetektsfengslet mannen fordi vi mener det foreligger fare for bevisforspillelse dersom han blir løslatt, sier Eikeseth Mjøs.

Saken skal nylig ha blitt kjent for Spesialenheten.

– Har vedkommende lang fartstid i politiet?

– Det kan vi dessverre ikke kommentere. Nå skal vi gjennomføre en rekke avhør av fornærmede og andre aktuelle, sier hun.

Hun ønsker heller ikke å gå ut med detaljer om alder, hvilket område mannen skal ha jobbet i, eller hvilken stilling han skal ha hatt i politidistriktet.

Mannen er varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud.