Glad dag for mange på ordførerkontoret etter at formannskapet sanksjonerte salget av Kommunegården: Fra v. Reidar Vik, Anette Østensen,Kristine Strønstad, Petter Steen jr og Ole Bernt Thorbjørnsen.
Glad dag for mange på ordførerkontoret etter at formannskapet sanksjonerte salget av Kommunegården: Fra v. Reidar Vik, Anette Østensen,Kristine Strønstad, Petter Steen jr og Ole Bernt Thorbjørnsen.

Kommunegården solgt – klar for byfornying på Hauge

Haugesund kommune er glad og beboerne i bydelen Hauge, nord for Haugesund sentrum, kan glede seg. Onsdag ettermiddag ble det klart at kommunen aksepterte et bud på Kommunegården, eller «Tusen hjem» på folkemunne. Salgssummen var på 25 millioner kroner, en betydelig og viktig sum for en kommune med særs trang økonomi.
Kristine Strønstad fra kommunens Bolig og eiendomsseksjon fikk mye skryt for håndteringen av salgsarbeidet.

Kristine Strønstad fra kommunens Bolig og eiendomsseksjon fikk mye skryt for håndteringen av salgsarbeidet.

HAUGESUND: Kjøperen er Midgaard-gruppen i Bergen. Dette selskapet har løftet en rekke byfornyelsesprosjekt andre steder i landet – og nå skal de også ta fatt i de 54 fristilte leilighetene som kommunen nå har jobbet i et år med å få solgt i én pakke.

Les også: Norges nest dyreste eiendom

På en kjapp pressekonferanse på ordførerkontoret etter formannskapsmøtet onsdag, kunne ordfører Petter Steen jr og rådmann Ole Bernt Thorbjørnsen slippe den gode nyheten sammen med Kristine Strønstad fra kommunens Bolig- og eiendomsseksjon og med salgsleder Reidar Vik og saksbehandler Anette Østensen fra Eiendomsmegler Vest i Haugesund som bisittere.

80 prospekter

Salgssummen er på krona det kommunen hadde forhåpninger om da eiendommen ble lagt ut for salg, men usikkerheten har vært stor fordi dette var et uvanlig stort salgsobjekt og fordi det dermed var umulig på forhånd å vite noe om det faktisk fantes kjøpere. Kristine Strønstad sa på pressekonferansen at interessen faktisk har vært stor.

Hun har sendt ut 80 prospekter til interessenter over hele landet i løpet av de ni månedene selve salgsarbeidet har pågått. På tampen var det kun tre interessenter igjen og Eiendomsmegler Vest ble engasjert for å få fart på sluttspurten.

45 mill. over budsjett

Rådmann Ole Bernt Thorbjørnsen legger ikke skjul på at han er særdeles tilfreds med å få tilført ytterligere 25 millioner kroner i avlastning for kommunens investeringsbudsjett. Petter Steen jr opplyste om at volumet eiendomssalg totalt har vært stort fram til nå i år. Summen er totalt på 75 millioner kroner, 45 millioner kroner over budsjett. For driften betyr det reduserte kapitalkostnader, et viktig bidrag i en tøff tid for kommunen.

Samtidig minner Steen om at han ser fram til moderniseringen og fornyingen av det som ikke lenger kan hete Kommunegården. Han er overbevist om at dette prosjektet overført til private krefter kan tilføre et slitent strøk nye impulser og nytt liv.

-Dette kan bli Haugesunds «Grünerløkka», sa han og viste til at det er også flere andre, spennende oppussingsprosjekter i gang i bydelen.

-Må være fornøyd

-Kommunen skal være veldig fornøyd med dette salget, sa Reidar Vik (til v.) på pressekonferansen.

-Kommunen skal være veldig fornøyd med dette salget, sa Reidar Vik (til v.) på pressekonferansen.

Fremdeles gjenstår det en rekke formaliteter som må på plass i forbindelse med overtakelsen. Reidar Vik regner med at alle kloss vil være på plass i god tid før årsskiftet, og la smilende til helt på tampen av pressekonferansen:

-Kommunen skal være meget fornøyd over dette salget!

Det var tydeligvis også både rådmann og ordfører – og ikke minst Kristine Strønstad som har hatt tett puls på salget.

Som kjent ble Kommunegården tømt for beboere som ledd i den vedtatte Boligsosiale planen for byen. Samtlige beboere ble omplassert til andre kommunale boliger før bygget ble lagt ut for salg.