Lars Einar Hollund, Arve Kambe, Petter Næss, Reinert Enerstvedt og Terje Tveit. FOTO: Ine Førland
Lars Einar Hollund, Arve Kambe, Petter Næss, Reinert Enerstvedt og Terje Tveit. FOTO: Ine Førland

– Et unikt tilbud kan ta slutt

Straumøy Gard er idyllisk plassert i Sveio. Dette er et godt sted både for de som bor og arbeider her, men nå kan det bli store endringer på gården.

SVEIO: Straumøy Gard i Sveio er et verna botilbud i Sveio Kommune. Her bor det tre personer tidlig i 20 årene, De ansatte her er en del av en såkalt langturnus, dette vil si at det ikke er vaktskifte midt på dagen og de jobber lengre dager når de først er på jobb. Mange mener at dette skaper et tryggere og bedre miljø både for brukere og ansatte.

Den nåværende turnusen varer en uke til,  altså frem til første september. Grunnen til dette er at Straumøy gard har fått avslag på langtidsturnusen sin fra fagforbundet på sentralt nivå.

– Om denne turnusen ikke blir godkjent er det stor fare for at vi ikke kan fortsette å gi et tilbud på Straumøy. Det blir for langt for folk å kjøre frem og tilbake for bare syv timer. Det er ig verdt å merke seg at ved å tilby denne type turnus kan vi rekruttere personell fra steder som ikke ville vært tilgjengelig. Det viktigste for oss alle er selvfølgelig at de som bor her har det svært bra og ikke minst trives, sier fagkonsulent ved Straumøy Gard, Reinert Enerstvedt. 

Første juli ble det vedtatt en ny arbeidsmiljølov av regjeringen og stortinget. Straumøy Gard håper at de nye reglene skal bidra til at arbeidstilsynet skal si ja til denne turnusen og at både brukere og ansatte skal få fortsette med de samme rutinene de har i dag.