Foto: Marius A. Haugen
Foto: Marius A. Haugen

Deler ut kunnskap om brannsikkerhet

En undersøkelse viser at mange studenter mangler både kunnskap og bevissthet om grunnleggende brannsikkerhet. Det lokale brannvesen vil derfor treffe studentene og formidle et viktig budskap om brannsikkerhet.

HAUGESUND: I dag er det duket for informasjonsmesse for studentene på Høgskolen Stord/Haugesund. Her spiller brannvesenet en viktig rolle, de er klare for å lære førstegangsflyttene om livsviktig brannsikkerhet.

– Det er viktig for oss å nå ut til nettopp denne målgruppen. De unge er gjerne vant med at mor og far sjekker røykvarsleren, mens nå som de har flyttet ut er det de selv som har ansvaret, sier konstituert brannsjef i Haugesund brannvesen, Øystein Fonnes. 

Dette er en nasjonal kampanje som hadde oppstart i 2014. Bakgrunnen for dette var en nasjonal undersøkelse som viste hvor dårlig det stod til med kunnskapen rundt dette blant studenter. Undersøkelsen som er foretatt av Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring viser at så mange som 1 av 3 studenter aldri tester røykvarsleren. Dette er faretruende få.