Skjermbilde 2015-08-24 kl. 23.12.48

Vil på offensiven sammen med de arbeidsledige

Totalt har de invitert godt over 11.000 arbeidsledige i fylket til treff med ei ukes mellomrom. Samarbeidspartnerne Rogaland fylkeskommune, NAV, NHO og LO i Rogaland vil ha action og dialog med den enkelte.

HAUGESUND: Den økte ledigheten er ny situasjon i fylket vårt og de nevnte samarbeidspartnerne ønsker å synliggjøre mulighetene som finnes.

Den første Mulighetsarenaen ble arrangert på Scandic Maritim tidlig mandag ettermiddag og det var jevn trafikk utover dagen.

I Martim Hall kunne folk snakke med representanter fra NAV, Yrkesopplæringsnemnda, karrieresentrene, Høgskolen Stord Haugesund, Lånekassen og flere andre etater, institusjoner og organisasjoner som tilrettelegger for arbeid og utdanning. Vikar- og bemanningsbyråene Personalhuset AS og Madsen & Brekke AS hadde også folk i salen som orienterte om hvilken kompetanse de er på jakt etter.

Fylkesordfører Janne Johnsen var på forhånd spent på hvor stort frammøtet ville bli i finværet. Til å være første gang en slik Mulighetsarena ble arrangert, var hun fornøyd. Kanskje var det 500-600 folk innom Maritim denne dagen, en fjerdedel av dem som var personlig SMS-invitert i nordfylket. Det virket som om Janne Johnsen var fornøyd med det.

-Vi kan jo ikke sitte rolige og se på at ledigheten stiger, sa hun til TV Haugaland.

Hun sto ved inngangen til salen og snakket personlig med en rekke av de frammøtte etter at de hadde sjekket ut mulighetstorget.