Skjermbilde 2015-04-13 kl. 17.58.04 1

Uterestaurantene kan forsvinne fra Indre kai

Siste ord er ikke sagt om glassfasadene på Indre kai. Gamle kommunale feil kan føre til at alle uterestaurantene på Indre kai forsvinner.

INDRE KAI: Det ble stor debatt etter at TV Haugaland i februar meldte om at Inventum hadde satt opp en glassfasade på sine uterestauranter på Indre Kai. Etter flere politiske runder, der Plan- og Miljøutvalget (PUM) først gav dispensasjon, besluttet Plan- og Miljøutvalget (PUM) i Haugesund kommune i mai at glassfasaden ikke var godkjent og måtte fjernes. I følge Haugesunds Avis kan vedtaket nå få store konsekvenser for resten av uterestaurantene på Indre kai.

Tirsdag behandlet Haugesund kommune Inventum sin klage. Hvis politikerne følger administrasjoens instilling vil ikke klagen bli tatt til følge. Da havner trolig saken på Fylkesmannens bord. Det kan bety trøbbel for restaurantene på Indre kai. Ingen av restaurantene oppfyller nemlig kravene som ligger i reguleringsplanen fra 2004.

– Vi kan i verste fall oppleve at fylkesmannen vil si at reguleringsplanen er vesentlig tilsidesatt, og at vi ikke har anledning til å godkjenne uterestauranter som går inn til husveggene, sier Kynbråten til Haugesunds Avis.

I følge reguleringsbestemmelsen fra 2004 skal det være en 2 meter bred passasje mellom husveggene og uterestaurantene. Samtidig skal arealet for uteserveringen reduseres i vinterhalvåret.