IMG_5632-890x395

Næringshagene får 6 millioner til omstilling

– Dette er viktig i en tid hvor hele Norge må tilpasse seg en ny økonomisk virkelighet, sier Arve Kambe.

Stortingsrepresentant, Arve Kambe (H). Arkivfoto

Næringshagene på Avaldsnes, Suldal, Vindafjord og Judaberg får 6 millioner kroner over tre år for å styrke næringslivet i regionen og utvikle effektive arbeidsmetoder for innovasjon og nyskaping.

– Regjeringen ser på næringshagene som et viktig knutepunkt for små og mellomstore bedrifter. De samarbeider og lærer av hverandre og bidrar til omstilling og verdiskaping, sier stortingsrepresentant Arve Kambe fra Høyre og Bente Thorsen fra FrP.

– Dette er viktig i en tid hvor hele Norge må tilpasse seg en ny økonomisk virkelighet og vi må derfor både legge til rette for å få flere gründere og stimulere til kompetanseutvikling i næringslivet. Disse prosjektene vil bidra til nettopp dette, legger Kambe til.

Omstilling og utvikling

Pengene deles ut på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet som bevilger 30 millioner til fem regionale læringsarenaer som skal møte næringslivets behov for omstilling og utvikling.

– Næringshagene er viktige for små og mellomstore bedrifter over hele landet. Pengene vil bidra til å møte næringslivets økende behov for omstilling, sier stortingsrepresentant Bente Thorsen.