Ladies Circle haugesund presenteret sitt bidrag. Foto: Therese Steine Hagland
Ladies Circle haugesund presenteret sitt bidrag. Foto: Therese Steine Hagland

Internasjonal konferanse til Haugesund

Det kommer hele seks hundre damer fra land over hele verden på besøk til haugalandet i 2018, da skal de bli presentert for en eksotisk og opplevelsesrik region.

HAUGESUND/ISLAND: I helgen var det internasjonal konferanse på Island for kvinnenettverket Ladies Circle, det ble da klart at destinasjonen for konferansen i 2018 vil bli Haugesund.

– I 2014 arrangerte vi landsmøte i Haugesund. Dette ble en suksess og vi fikk da spørsmål om å stille til valget om den internasjonale konferansen i 2018. Sammen med Vigleik Dueland og Visit Haugesund har vi laget både film og brosjyre for å promotere regionen vår på best mulig måte, sier Therese Steine Hagland fra Ladies Circle Haugesund.

Haugesund konkurrerte med Botswana, løver og safari, men likevel trakk haugalandet det lengste og mest eksotiske strået.

Unik markedsføring
Ingunn Solberg Harloff, salgs – og markedssjef i Visit Haugesund mener regionen vil dra store fordeler av konferansebesøket.

– Jeg tror vi vil merke de besøkende veldig godt. Det er utrolig bra markedsføring og en mulighet til å vise frem regionen vår på en veldig fin måte, sier Solberg Harloff.

Bestevenner fra Haugesund
Therese Hagland og Margareth Einarsdottir var LC og Haugesunds representanter i helgen. De møttes i klubben og har deretter blitt bestevenner. 

Hagland mener at fordelene med å arrangere dette i en liten by som Haugesund er de man drar av å være på fornavn med de ulike samarbeidspartnerne. De kan på den måten få gjort spesielle avtaler som kommer deltagerne til gode på en helt unik måte.

Hva er Ladies Circle?
Ladies Circle er en ideel, upolitisk og internasjonal nettverksklubb for kvinner som startet i England i 1930. Den består av kvinner i alderen 18-45 år og har 13 000 medlemmer i 29 land hvor 1300 av dem er norske. Det finnes per i dag 66 lokale klubber rundt om i landet. Dette er ikke en charityklubb på lik linje med andre, men de har forskjellige veldelige formål der hver enkelt velger hvor mye de vil bidra med. Klubben i Haugesund valgte i fjor å støtte det internasjonale prosjektet der det ble samlet inn 200 000 euro og det ble bygget et hjem med skole for gatebarn i India. I år støtter de det nasjonale prosjektet, som klubben i Ølen står bak, hvor temaet er sykehusklovnene. Fokuset i Ladies Circle ligger i mottoet vennskap og omtanke der formålet er å styrke medlemmene med selvrealisering og utvikling.