FOTO: Venstre
FOTO: Venstre

Skei Grande kommer til Haugesund

Mandag kommer Venstres Trine Skei Grande til Karmøy og Haugesund.

POLITIKK: Næringslivet på Haugalandet har møtt bråttsjø så langt i år. Arbeidsledigeheten er sterkt stigende og flere bedrifter sliter med å holde hjulene i gang. Det er scenarioet som vil bli presentert Venstres Trine Skei Grande når hun i morgen besøker Haugalandet.

– Vi synes det er svært viktig å få besøk av rikspolitikerne slik at vi kan forklare hvordan situasjonen påvirker oss her lokalt, sier ordførerkandidat for Venstre i Haugesund, May Britt Vihovde.

Skei Grande skal blant annet besøke Aibel i Haugesund og møte Maritimt Forum. Hos Aibel er «teamet «grønt skifte»

– Vi mener at regjeringen må komme mer på banen og sette inn tiltak for å kunne møte de utfordringene det lokale næringslivet opplever nå. Da vil bedre rammebetingelser for grønn teknologi være et av mange tiltak som kan iverksettes, sier Vihovde.

Må komme med tiltak

Denne uken kom beskjeden om at Solstad Offshore i Skudeneshavn må si opp 300 personer. Samtidig er oljeprisen på et rekordlavt nivå. Trine Skei Grande har tidligere tatt til ordet for at regjeringen må komme på banen med flere motkonjunkturtiltak på Vestlandet. Nedbemanning innen maritim sektor rammer landsdelen spesielt.

– De tiltakene som er iverksatt er for små. Det virker som om ikke alle har tatt inn over seg hvilken alvorlig situasjon næringslivet på Vestlandet er i, sier Vihovde.

Venstrelederen vil også besøke Åkrahamn hun skal møte idrett/frivillige angående utbygging av ny skole. Deretter reiser vi en tur til Torvestad for omvisning og informasjon om «Karmøymodellen».