FLERE UNGE: Jan Erik Søvig (t.v) og Torgeir Hellesen håper at det nye rittet Klassekampen kan få flere unge til å velge sykkel
FLERE UNGE: Jan Erik Søvig (t.v) og Torgeir Hellesen håper at det nye rittet Klassekampen kan få flere unge til å velge sykkel

Premieutdeling til syklister på kamp

Sykkelbyen Haugesund Karmøy jobber for å øke sykkelandelen på Haugalandet. I forbindelse med FKH – Bodø Glimt-kampen på søndag kan du tjene på å sykle fremfor å kjøre bil.

På bildet: Torgeir Hellesen (t.h.) ønsker med stuntet Sykle til Kamp å få flere til å bruke sykkelen. 

Sykkelbyen Haugesund Karmøy jobber for å øke sykkelandelen på Haugalandet. I forbindelse med FKH – Bodø Glimt-kampen på søndag kan du tjene på å sykle fremfor å kjøre bil.

– Vi har ulike stunts der vi forsøker å sette fokus på sykkelen. Sykle til kamp er en happening der vi oppfordrer folk flest til å sykle til kampen. Vi deler ut flere premier, hvor hovedpremien er et reisegavekort for 10.000 kroner fra GOTO, forteller Torgeir Hellesen, prosjektleder i Sykkelbyen Haugesund Karmøy.

– Vi trekker vinnere utenfor stadion etter kampen ved at utvalgte sykler blir trukket ut. De som vinner vil merke det, forsikrer han. Sykle til Kamp skal belønne dem som velger å bruke sykkelen fremfor bil, men det er ikke bare de som vinner som høster frukter av å ta sykkelen fatt.

– Hvis du kjører til kamp risikerer du som regel å sitte i lange bilkøer. For de fleste, spesielt de som bor innenfor bygrensa, vil det være mye mer tidseffektivt å bruke sykkelen. Dette kommer i tillegg til de åpenbare fordelene som bedre helste og miljøgevinsten, sier Hellesen, og legger til at det blir satt opp ekstra sykkelparkering i området.

LES OGSÅ: Står opp for homofile i idretten