FULLSATT: Svært mange møtte opp for å se Noobwork på scenen på Amanda.
FULLSATT: Svært mange møtte opp for å se Noobwork på scenen på Amanda.

– Jeg kunne ofret juleaften

Youtubestjernen Noobwork besøkte Amandasenteret for å møte en massiv fanskare lørdag formiddag. – Jeg kunne ofret juleaften for dette, sier en fan.

På bildet: Joachim Haraldsen, alias Noobwork (midten), med fansen Filip (10) og Sondre (12).

Youtubestjernen Noobwork besøkte Amandasenteret for å møte en massiv fanskare lørdag formiddag.
– Jeg kunne ofret juleaften for dette, sier en fan.

Det er proppfullt av folk på Amandasenteret, og det tar flere minutter å øyne midtpunktet i samlingen. Blant det som er nødt til å være flere hundre tilskuere skimtes Joachim Haraldsen foran en storskjerm. Her viser han tips og triks på spillet Minecraft til spente fans. Haraldsen, alias Noobwork, har med sine Minecraft-videoer gjennom årene opparbeidet seg en følgerskare på over 111.000 youtubere. Samlet sett har hans videoer blitt spilt over 40 millioner ganger.

Fulltidsjobb

Streaming av spill er i vinden om dagen. Kan du forklare konseptet?

– Det heter Let’s Play, som rett og slett betyr la oss spille. Det begynte tidlig på Youtube, og innebærer at man streamer live mens man spiller et spill og snakker. Det har vokst veldig, og er nå mulig å tjene greie penger på via annonsesalg, sier Haraldsen. Dette har han fått til, ettersom Noobwork-kanalen nå er hans fulltidsjobb.

– Suksessformelen kan vel bare forklares med antagelser, men ståpåvilje er alfa omega her. Jeg startet kanalen i februar 2013, akkurat samtidig som Youtube debuterte med norsk versjon. Jeg vokste fort og fikk en fot innenfor.

Kjent navn

Joachim Haraldsen har nå blitt et kjent navn også utenom sin Minecraft-kanal, og har spennende prosjekter på gang.

– Planene nå er å aktivt utvikle kanalen. Jeg begynner etterhvert å bli kjent utover navnet Noobwork, så jeg vil prøve å utvikle meg også til andre ting enn gaming. Jeg hadde et eksperiment hvor jeg filmet at jeg gikk tur i skogen, og det fikk overveldende god respons, sier Haraldsen. Han har sceneshow for hele landet, og er også involvert i spillmessa SpillExpo.

– Vi planlegger et Minecraft-magasin som skal komme på papir og nett. Det finnes ikke noe lignende i dag, sier Haraldsen, og legger til at om prosjektet går bra vurderer de å utvide til Sverige og Danmark.

FULLSATT: Svært mange møtte opp for å se Noobwork på scenen på Amanda.

FULLSATT: Svært mange møtte opp for å se Noobwork på scenen på Amanda.

Kunne ofret juleaften

– Dette er en drøm gått i oppfyllelse. Jeg kunne ofret juleaften for dette, sier Filip (10). Han og kameraten Sondre (12) fikk være med «backstage» på Amandasenteret. Mange av fansen er unge, og for dem er det svært stas å få møte forbildet sitt.

– Det gir meg utrolig mye. Jeg liker den positive energien, alle smiler og er glade. Jeg liker også å skrive autografer og ta bilder med fansen, fordi det gleder dem. Det koster meg jo svært lite å stille på slikt, sier Haraldsen. Å leve av spillvideoer kan være en drøm for mange. Til dem har han noen råd.

– Du må aldri gi opp. Elsk det du driver med. Og det er viktig å huske at smil smitter lett. En positiv tone og latter er viktig når du kommuniserer med seerne, sier Haraldsen.