IMG_3180

Gikk ikke rette veien

Padlet seg til en fjortendeplass totalt, OL-plass i K4 er historie.

TYSVÆR/MILANO: Klokken 15.48 i ettermiddag var det duket for semifinale i VM i padling i Milano. Det gikk ikke helt som det skulle for tysværbuen Lars Magne Ullvang og laget.

De padlet seg inn til en syvendeplass i sin semifinale, og alt i alt en fjortendeplass totalt. For å få billett til OL og Rio i 2016 krevdes det minst en syvendeplass totalt, og ikke mer enn seks andre europeiske båter foran seg på resultatlistene. Etter gårsdagens heat havnet de i den mest krevende semifinalen med blant annet Spania, Australia, Portugal og Tyskland.

Den norske båten padlet inn til tiden 2,59.

«Det ble tidlig klart i semifinalen at den norske båten ikke kom til å nå noen A-finale, etter 300m lå de 2-3 båtlengder bak de raskeste båtene. Halvveis i løpet klarte likevel den norske båten å utligne farten til de i tet, og siste 250m hadde den norske båten størst fart i feltet og tok igjen mye av det tapte, dessverre var det for langt frem», det skriver trener Lavrans Eikje (TKKK) i en pressemelding.

TV Haugaland var i kontakt med både Lavrans Eikje og Lars Magne Ullvang selv i går. Eikje sa til TV Haugaland at dersom det ikke gikk rette veien i helgen var det en minimal mulighet om billett til OL til neste vår.

– Dersom de ikke kommer med under VM i helgen finnes det en sjanse neste vår. De plukker da ut til K1 og K2, men det er enda hardere kamp om disse plassene, sier han til TV Haugaland.

Eikje avslutter pressemeldingen med: «dermed kvalifiserte den norske båten seg kun til B-finalen i morgen, det betyr at muligheten for en OL-plass i K4 er historie. I morgen kommer den norske båten til å prøve et litt mer offensivt løpsopplegg i håp om å få med seg et hederlig resultat hjem fra Milano og årets VM».

Se film fra semifinalen her: 

IMG_3179 

Video: Jarl Eivind Ullvang