Christin Buckland Haugesund svømmeklubb
Christin Buckland Haugesund svømmeklubb

Kapasiteten er sprengt hos Haugesund svømmeklubb

Stor pågang og for dårlig anlegg i Haraldshallen, gjør at Haugesund svømmeklubb ønsker seg en ny svømmehall. Nå vil de gjerne få politikerne på banen.

PLASSMANGEL: Buckland frykter at svømmeklubben ikke har plass til alle som ønsker å begynne med svømming.

Stor pågang og for dårlig anlegg i Haraldshallen, gjør at Haugesund svømmeklubb ønsker seg en ny svømmehall. Nå vil de gjerne få politikerne på banen.

Leder for Haugesund svømmeklubb, Christin Buckland, forteller at klubben står overfor to utfordringer.

– Den ene utfordringen er at kapasiteten er totalt sprengt. Det er positivt for Haugalandet, men det betyr at vi trenger bedre plass. Den andre utfordringen er at hallen er gammel og trenger en oppussing, men så er spørsmålet om det heller lønner seg å bygge en ny svømmehall, sier Buckland.

Svømmeanlegget i Haraldshallen ble bygget i 1969. Siden den tid har ikke hallen fått en real oppussing.

– Man ser hvordan flisene faller av i hallen. Vi kan ikke ha internasjonale eller nasjonale stevner her, hallen er utdatert for dagens krav. Det skal snart komme en tilstandsrapport på svømmehallen, den er vi veldig spente på. Da får vi se hvor alvorlig det virkelig er, sier Buckland.

Vil ha ny svømmehall

Haraldshallen er 25 meter lang og består av seks baner. Buckland ønsker en ny og større hall, slik at kapasiteten rekker til.

– Vi ønsker å kunne gi et så godt tilbud som mulig til våre medlemmer. Nå frykter vi at vi ikke har plass til alle som ønsker å begynne med svømming.

Buckland forteller at Haugesund svømmeklubb ikke har behov for en lengre bane enn 25 meter, men at det bør bygges for fremtiden.

– En bane på 50 meter, med åtte til ti baner hadde gitt oss bedre kapasitet. Det er lurt å bygge for fremtiden, dersom en først skal bygge.

Brukes av tre klubber

I tillegg til Haugesund svømmeklubb, brukes også hallen av Haugesunds undervannsrugby-lag og triatlonklubben.

– Alle disse tre klubben er voksende og merker et enormt trøkk. Svømming er sunt for folkehelsen, derfor er det kun positivt at folk er interessert i å bruke hallen. Det er et helt klart behov for en svømmehall med større kapasitet i Haugesund, forteller Buckland.

Svømmeklubben er avhengig av et samarbeid med kommunen for å få til en ny svømmehall.

– Det blir for dyrt dersom det blir en privat svømmehall. Vi må få med politikerne. Jeg har enda ikke sett noen partier som har det på agendaen, det håper vi å gjøre noe med.

Buckland forteller at svømmeklubben ønsker å få tilbake et toppnivå.

– For å få det så trenger vi rett og slett større plass, slik at vi kan utvikle utøvere i takt med utviklingen som skjer innen svømmesporten. For å få folk på toppnivå, må vi ha en stor bredde, forteller Buckland.

Dugnadsarbeid

Haugesund svømmeklubb har jobbet dugnad på sildabordet helt siden oppstarten av den populære matfesten.

– Dugnadsarbeid er viktig for klubben. Både for økonomien og for det sosiale. Sildabordet er en todagersjobb hvor alle i klubben stille opp, da rigger vi opp og ned, sier Buckland.

Sildabordet er en stor del av dugnadsinntekten til svømmeklubben.

– Men det har nok mer å si for det sosiale samholdet. Også er vi stolte over å få det til så bra hvert år, forteller Buckland.