FLEIP & ALVOR: Christian Gytkjær og Kristoffer Haraldseid i samtale med Per Ivar Reine.
FLEIP & ALVOR: Christian Gytkjær og Kristoffer Haraldseid i samtale med Per Ivar Reine.

Gytkjær: -Det blir en tøff kamp søndag!

FOTBALL: Mye godt humør og herlig fleiping på FKH’s Sponsorfrokost på Il Forno foran søndagens oppgjør mot Bodø Glimt på Haugesund stadion. 30. april slo FKH Bodø 2-1 borte med ni mann på banen halvparten av 2. omgang. Per Ivar Reine til Christian Gytkjær: -Bør vi starte med ni mann søndag?
MORGENFRISKE SUPPORTERE:  Som vanlig var det solid frammøte på frokosten på Il Forno.

MORGENFRISKE SUPPORTERE: Som vanlig var det solid frammøte på frokosten på Il Forno.

Christian Gytkjær ser kjapt på Reine, ser at han fleiper og svarer: -Det har skjedd mye positivt med Bodø Glimt siden vi var der i vår. Laget er i god flyt, selv om de tapte for Viking sist. Det blir en tøff kamp søndag og vi må slåss om vi skal kapre poengene.

Kristoffer Haraldseid synes for sin del at laget har fått spennende forsterkninger i sommer og ser virkelig fram til høstsesongen.
-Jeg er spesielt spent på Filips inntreden på laget, legger han til. Cardiff Citys slovakiske landslagsspiller, Filip Kiss, har lenge stått på FKH’s ønskelista og signerte forleden dag for FK Haugesund. Haraldseid synes også at de to nyankomne nigerianerne er gode tilvekster.
-Ikke redd for plassen din på laget, spør Reine.
-Det er sunt med god konkurranse. Det er positivt for laget at vi blir flere, svarer Haraldseid.

Full skjerpings

Reine spurte Haraldseid om erfaringene fra kampene han har fått på U21-landslaget i år.
-Det har vært store opplevelser for meg, sa han og krysset fingrene for videre landslagsspill.
Reine spilte deretter ballen over til Christian Kytkjær og spurte om hvorfor dansk landslagsledelse ikke hadde meldt sin interesse for ham etter scoringskarrieren i norsk eliteserie.
-Det er mange gode danske spillere på min plass. Jeg får fortsette å score mål her i Norge, så får vi se etter hvert, smilte han.
-Etter fadesen i Mjøndalen er det vel full skjerpings søndag…., antyder Reine.
-Du må regne med det. Dessuten har vi enda to dager å forberede oss på – og de skal brukes godt, svarer Kristoffer Haraldseid.

Innsamlingsaksjon

Anette Næss fra Veiledningssenteret for pårørende i Haugesund lanserte søndagens innsamlingsaksjon.

Anette Næss fra Veiledningssenteret for pårørende i Haugesund lanserte søndagens innsamlingsaksjon.

På sponsorfrokosten presenterte Per Ivar Reine også Anette Næss fra Veiledningssenteret for pårørende. Senteret er et livssynsnøytralt tilbud eid av Norske Kvinners Sanitetsforening og som fungerer som et gratis lavterskeltilbud for pårørende til rusmiddelavhengige, innsatte i fengsel, personer politiet er i kontakt med og etterlatte etter rusrelaterte dødsfall.
-Vi som jobber her i Haugesund har mye å gjøre. Alle foreldre, samlivspartnere, barn av, søsken, besteforeldre, svigerfamilie, nære venner eller andre med nær tilknytning er velkommen til oss, sa Næss og minnet om at mange går alene med tanker og følelser.
Senteret tilbyr individuelle samtaler, enten over telefon eller på kontoret, oppfølging av barn og unge, parsamtaler, familiesamtaler og ulike samtalegrupper. Veiledningssenteret har beskjeden offentlig støtte og trenger folkelig støtte for å få endene til å møtes. På søndagens kamp skal det samles inn penger til senteret og Per Ivar Reine oppfordrer publikum om å gi etter evne. Bøssebærere kommer rundt.