Exterior_Perspective_02

Skudeneshavn kan få badeland

– Et badeland vil kunne styrke Skudeneshavn som turistdestinasjon, sier reiselivssjefen.

Et innbyggerinitiativ i Skudeneshavn har i et år jobbet med planer for bygging av et 2000 kvaderatmeter stort badeanlegg ved ungdomsskolen i byen.

Badeanlegget er tenkt som et såkalt OPS­prosjekt, etter modell fra tilsvarende anlegg andre steder i landet, opplyser arbeidsgruppen i en pressemelding torsdag kveld.

I følge arbeidsgruppen er målet å få til en utbygging hvor man følger samme prinsipp som Torvastadmodellen hvor kommunen og lokalsamfunnet har spleiset på bygging av idrettshall.

– Arbeidet fremover vil nå konsentreres om å finne en samarbeidsmodell med kommunen og private aktører, som kan bidra til å realisere et badeanlegg tilpasset de arealer og markedsforhold man har i Skudeneshavn, opplyser komiteen.

Positiv

Reiselivssjef i Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Vigleik Dueland, er positiv til initiativet i Skudeneshavn.

– ­Skudeneshavn har allerede kvaliteter som gjør stedet til et godt reisemål. Jeg er derfor opptatt av at anlegget må være av en viss størrelse og kvalitet om andre enn lokale brukere skal finne dette interessant. ­Gjør man dette riktig, vil man få et bredere og bedre tilbud i Skudeneshavn som reisemål, noe som igjen gir potensiale for mer turisme, sier Dueland.