Elisabeth Gjerde har utallige forestillinger bak seg. Mange av disse i Festiviteten i Haugesund, men også på større scener som Dansens Hus og Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett. FOTO: Oda Fjell.
Elisabeth Gjerde har utallige forestillinger bak seg. Mange av disse i Festiviteten i Haugesund, men også på større scener som Dansens Hus og Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett. FOTO: Oda Fjell.

Spesialkompetanse til Haugesund

Nyutdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo skal tysværjenta Elisabeth Gjerde undervise danselystne haugalendinger.

HAUGESUND: På mandag braker det løs for et nytt semester på Kick Dansestudio i Haugesund. De har sikret seg spesialkompetanse denne høsten, hentet direkte fra Kunsthøgskolen i Oslo.

– Vi har vært så heldige å få Elisabeth Gjerde som dansepedagog dette semesteret. Hun er nettopp ferdigutdannet fra KHiO, avdeling Statens Balletthøgskole. Elisabeth har hovedfag i jazz og vi har med hennes spesialkompetanse valgt å gi danserene våre et nytt og spennende tilbud, nemlig lyrisk jazz, skriver Kick på sine nettsider.

Kompani Haugesund
Som danser er det kamp om jobbene her i Norge. Gjerde sier til TV Haugaland at hun er veldig glad for mulighetene hun har fått hjemme på haugalandet rett etter studiene, både hos Kick og Kompani Haugesund.

– Dansemiljøet i Haugesund er bra! Tilbudet er ganske stort med tanke på at vi bor i en mindre by, sier Gjerde.

Hun er også et av medlemmene i Kompani Haugesund og mener at dette er en stolthet for byen.

– Absolutt! Vi burde være stolte over kompaniet vårt og det store talentet vi sitter på her, avslutter hun.

Av: Ine Førland