Jarle Nilsen sammen med Tove Kristin Vågen. Hun er kandidat foran høstens valg for Karmøy Arbeiderparti og vil ha fokus på mennesker med nedsatt funksjonsevne.
Jarle Nilsen sammen med Tove Kristin Vågen. Hun er kandidat foran høstens valg for Karmøy Arbeiderparti og vil ha fokus på mennesker med nedsatt funksjonsevne.

– Lett å finne en god samarbeidstone med Krf

En fersk meningsmåling gjort av InFact for Haugesunds Avis viser at AP går frem og Høyre tilbake. Dette får ordførerkandidat i AP, Jarle Nilsen til å smile.

En fersk meningsmåling gjort av InFact for Haugesunds Avis viser at Arbeiderpartiet går frem og Høyre tilbake. Dette får ordførerkandidat i AP, Jarle Nilsen til å smile.

– Jeg var veldig spent på målingen. En slik måling én måned før valget vil være en motivasjon. Enten vil vi bli kjempemotiverte og inspirerte fordi vi får gode tall, eller så blir vi motiverte til å snu en negativ trend, brette opp ermene og trø skikkelig til i valgkampen. Jeg var oppriktig glad i går, for det viser at karmøybuen nå begynner å bli innstilt på at det er valg til høsten.

Meningsmålingen viser at AP får en oppslutning på 28,9 prosent. Dette er ifølge Nilsen det desidert beste utgangspunktet AP noen gang har hatt i en valgkamp.

– Ble du overrasket over tallene?

– Jeg hadde et håp om at vi skulle score bedre på målingen enn det resultatet viste på samme tidspunkt ved forrige lokalvalg. Når vi har snakket med folk, så har vi fått et inntrykk av at folk ønsker en endring i Karmøy kommune. Men jeg var mer glad enn overrasket da resultatene kom. Det var godt å få det bekreftet.

Best egnet som ordfører
I tillegg viser tallene at de spurte mener at Jarle Nilsen er best egnet til å være ordfører i Karmøy kommune med 26,5 prosent. Til tross for gode tall forteller han at de har respekt for at dette kun er en måling.

– Vi skal være ydmyke og ordentlige på alle måter. Vi håper selvfølgelig at vi vil gjøre et tilsvarende godt valg, men vi slapper ikke av nå. Etter at resultatene kom ut har det vært mye aktivitet på Facebook-sidene våre. Det kommer mye mail og masse SMS-er. Enda flere har lyst til å være med på roseaksjoner, og vi skal ha stands enda flere plasser. Vi skal være ute blant folk oftere enn det som var planlagt. Dette har hatt en motiverende faktor.

Haugesunds Avis skriver også at Krfs Leif Malvin Knutsen nå er åpen for å samarbeide med AP fremfor Frp. Med dagens tall vil dette bety et maktskifte.

– Vi synes det er kjempeflott at Krf vurderer et samarbeid med oss. Det gir oss inspirasjon for den videre valgkampen. Det siste året har vi vist, både i kommunestyret og formannskapet, at vi kan ha gode saker sammen med Krf. Vi har mye fellespolitikk både innen familiepolitikk, næringspolitikk og ikke minst innen ansvarlig økonomisk politikk, sier Nilsen og fortsetter:

– Historien i Karmøy har vist at Krf og AP kan være gode parhester. Selv om vi har hatt et godt samarbeid med alle de andre småpartiene i opposisjon, så må vi ha minst et av de store partiene med på lag for å kunne danne flertall, og for å få et styringsdyktig grunnlag.

Avhengig av støtte
– Har dere hatt samtaler med Krf?

– Nei, det har vi ikke, men vi har nok lest programmene til hverandre litt ekstra grundig for å finne fellessaker. Det jeg har lest finner jeg veldig tilfredsstillende. Jeg tror det blir lett for oss i en fortsettelse å finne en god samarbeidstone med Krf.

AP og Krf vil likevel være avhengig av støtte fra småpartiene for å få flertall. Målingen fra Haugesunds Avis viser at AP er inne med 13 mandater og KrF sju. KrF har også sagt at ordførerposisjonen er viktig for dem. I løpet av 50-årsperioden i Karmøy kommune har Krf hatt ordfører i 32 av disse årene.

– Krf står fortsatt last og brast ved dette, men vi skal også ta hensyn til folks vilje. Så langt viser meningsmålingene at folk vil at AP skal være store, men de vil også at AP skal lede an i den videre utviklingen. For oss er det viktig å få gjennomført politikken vår og ikke bare får snakket om den. For å få gjennomført mest mulig, så må vi også ha en ordførerposisjon. Det kan også være flere partier som inngår i denne koalisjonen. Da må vi også lytte til hva de partiene vil.

Klokken 19 i kveld inviterer Karmøynytt og TV Haugaland til valgdebatt på Karmøy kulturhus.