Når varene bestilles, henter roboten den riktige kassen og triller den til operatør som plukker ut varen, pakker i eske og legger denne på båndet. Foto: Autostore
Når varene bestilles, henter roboten den riktige kassen og triller den til operatør som plukker ut varen, pakker i eske og legger denne på båndet. Foto: Autostore

Lagersystemet Autostore fosser fram

Omsetningsveksten i Hattelands robotlager-system Autostore fortsetter. Direktør for salg og distribusjon i Autostore, Helge Olsen, sier til TV Haugaland at seinest i dag, tirsdag, fikk selskapet sin første ordre i Frankrike.

Dermed er Vindafjord-bedriften i ferd med å nå målsettingen den satt seg for tre år siden:

ha solgt det automatiske lagersystemet til 20 land. Tirsdagens Frankrike-kontrakt innebar markedskontakt i nitten land.

Helge Olsen forteller at Autostore i sommer også har fått sin første leveranse til Japan,
noe han beskriver som en milepæl. Hatteland forretningseventyr startet jo med å selge japanske datakomponenter i Norge. Noenlunde samtidig har selskapet fortsatt ekspansjonen sin i USA med to nye ordrer i boks.

Masse skryt

I Finansavisen mandag, skryter administrerende direktør Stian Gabrielsen i Komplettselskapet MPX uhemmet av Autostore. For åtte år siden tok nettbutikken i bruk robotlager-løsningen fra Hatteland. Nå har Komplett mer enn doblet kapasiteten og økt antall roboter fra 55 til 75.
Prislappen er på 30 millioner kroner – og han er kjempefornøyd. Systemet reduserer behovet for manuell håndtering betydelig. I høysesongen kan det gjøre ferdig hele 12.000 pakker per dag.

Pluss førti og femti

Det som i sin tid startet som en intern måte å spare lagerplass på har i dag utviklet seg til å bli big bussiness for Hatteland. På de siste fem årene har veksten eksplodert. Omsetningen har gått fra 20 millioner til 200 millioner. Helge Olsen sier at veksten i fjor var på 40 prosent. I år blir omsetningsøkningen på 50 prosent.
-Det ser veldig bra ut for tiden, sier han til oss. Med en slik fantastisk markedsutviking på gang forstår vi godt det utsagnet.