Det var en spent forsamling som hørte godt etter da de ble ønsket velkommen som elever ved HSH.
Det var en spent forsamling som hørte godt etter da de ble ønsket velkommen som elever ved HSH.

HSH drar studenter fra hele verden

HSH har et populært utvekslingsprogram med studenter fra land over hele verden, vi fikk blant annet bli med på deres første smaksopplevelse på den typisk norske matpakken.

HAUGESUND: Det var mange spente ansikter som entret første dag av utvekslingsoppholdet sitt på høgskolen i Haugesund i dag. Dette semesteret er det totalt 46 innkommende utvekslingsstudenter som ankommer HSH og Haugesund, 6 av de skal gå på Stord.

– Vi synes det er kjempestas at så mange ønsker å ta turen til skolen og regionen vår, sier Eli Havn som er internasjonal koordinator ved HSH. Hun forteller at blant landene som er presentert finner vi Spania, Slovenia, Belgia, Frankrike og Tyskland. For første gang tar vi også i mot en elev fra Brasil, legger Havn til med stor entusiasme.

Elevene mener at det som trakk dem til HSH og haugalandet utvilsomt var den vakre naturen og muligheten til å bli bedre i engelsk. Det at byen var oversiktelig var også et pluss mener de. Flertallet av dem skal være elever ved HSH frem til jul før ferden vender hjem igjen.

Av: Ine Førland