Leif Lindtner - fornøyd med Evry's omsetning på Haugalandet. Virksomheten omfattes ikke av kuttrunden i konsernet.
Leif Lindtner - fornøyd med Evry's omsetning på Haugalandet. Virksomheten omfattes ikke av kuttrunden i konsernet.

Evry Haugesund fortsatt i solskinnet

Leif Lindner i ikt-bedriften Evry Haugesund beroliger oss etter at ledelsen i ikt-kjempen Evry mandag varslet nok en stor nedbemanning. Mellom 500 og 550 årsverk skal vekk i Norge og Sverige. Lindtner, som er regionsansvarlig for Evry, myser mot solen utenfor avdelingskontoret i Hemmingstadveien i Haugesund og slår fast at hos han vil alt forbli som før.

Evry har omkring 10.000 ansatte og en stor virksomhet innen it-drift, it-utvikling og konsulenttjenester. Halvparten jobber i Norge. Omsetningen for konsernet nådde ifjor hele 12,8 milliarder kroner, men på bunnlinja sto minus 655 millioner kroner etter store ekstraordinære avskrivninger. Ledelsen varslet mandag at kostnadene skal kuttes med 400-500 millioner kroner for å bedre selskapets konkurranseevne. Utløsende faktor for det som nå skjer er etter alt å dømme at Evry tapte en driftsavtale med DnB til to indiske selskaper om drifting av it-tjenester. Avtalen innebar én milliard kroner i omsetning.

Lindtner påpeker overfor TV Haugaland at årets resultat peker en helt annen vei. (Se fakta under)

Stabilitet

-Virksomheten i Haugesund har ikke vært involvert i denne del av selskapets virksomhet, sier Leif Lindtner til TV Haugaland. Avdelingen i Haugesund har de seinere årene hatt en stabil bemanning på 32 årsverk, har nok å gjøre og leverer gode økonomiske resultater til konsernet hvert år.
-Bemanningen vår er stabil, vi beholder folkene våre og dermed også kompetansen. Det betyr også at fagkompetansen som sitter i Haugesund i mange prosjekter er ettertraktet på konsernnivå. Vi har med andre ord en sterk posisjon, sier Lindtner og understreker samtidig at han har full forståelse for de grepene som nå tas i konsernet. Uten en gjennomgang av stabs- og støttefunksjoner og en forenkling av organisasjonen kommer det å bli vanskelig å takle konkurransen utenfra.

Fakta:

  • Haugesundskontoret omsetter for ca 65 mill pr. år.
  • Har vært avdelingskontor for Allianse, Ergogroup og nå EVRY i over 25 år.
  • Har et utstrakt og tett samarbeid med en rekke betydningsfulle kunder i regionen innen olje & gass, engineering, shipping og offentlig.
  • I følge framlagte børstall i år, har konsernets regnskap ikke innslag av ekstraordinære nedskrivinger som i fjoråret. Resultat (EBITA) 169 mill i Q2 2015 mot 181mill Q2 2014. Resultat før skatt på 28 mill i Q2 2015 vs 62mill i Q2 2014.