Omkring tusen nye ansikter på plass hos HSH i Haugesund og på Stord de nærmeste dagene. Illustrasjonsfoto fra studiestart i fjor. Foto: HSH
Omkring tusen nye ansikter på plass hos HSH i Haugesund og på Stord de nærmeste dagene. Illustrasjonsfoto fra studiestart i fjor. Foto: HSH

Tar i mot 1000 nye studenter

Tirsdag 18. august åpner et nytt studieår på Høgskolen Stord Haugesund. 1000 nye studenter ventes inn dørene de første dagene.

I Haugesund kommer det flest nye studenter på studiene økonomi og administrasjon og sjukepleie.

Gro Nesheim

Gro Nesheim

– Vi har 133 nye studenter på økonomi og administrasjon og 118 som har takket ja til studieplass på sjukepleien. Dette er de to største utdanningene i Haugesund. Det er her vi har flest studieplasser, sier studiesjef Gro Nesheim til skolens nettside. Hun er også meget fornøyd med at skolens tilbud på maritim utdanning og ingeniørfag fylles opp, selv i et tid med svingende konjunkturer.

På Stord står 95 nye sjukepleierstudenter klare, 75 skal i gang på barnehagelærerstudiet og samlet sett venter HSH 100 nye studenter på grunnskolelærerutdanningene.
-Sjukepleien er populær, og grunnskolelærerutdanningene har flere studenter enn i fjor, sier hun og er videre fornøyd med at skolen denne høsten starter opp en deltidsutdanning til grunnskolelærer i samarbeid med Utdanning i Ryfylke.
– Vi fikk ikke i gang en ny klasse på faglærerutdanning i musikk, men ellers er tallene fine. Vi har 100 som har takket ja til å starte på et årsstudium og flest på samfunnsfag.

Internasjonalt miljø

Av de 830 studentene som er ventet på tirsdag og åpningsdagen er 440 klare for studier i Haugesund. 390 vil ha Stord som sitt studiested. I tillegg kommer 46 internasjonale studenter fra Spania, Finland, Slovenia, Belgia, Polen, Tyskland, Latvia, Frankrike, Brasil, Danmark, Skottland og Ukraina.

Senere i august rykker 100 nye studenter inn på HSH sine fire masterutdanninger, og 100 studenter går i gang med praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Og siste oversikt viser at 570 studenter har takket ja til å starte på en av HSH sine mange etter- og videreutdanninger denne høsten.
– Med litt frafall underveis er vi samlet sett oppe i 1500 nye studenter denne høsten. Med det runder vi muligens 3300 studenter samlet sett på HSH, sier Nesheim til skolens nettside.

Fra studiestarten på HSH i fjor. Samling i det store auditoriet. Foto: HSH

Fra studiestarten på HSH i fjor. Samling i det store auditoriet. Foto: HSH