Susanne Sundfør_Øya 2014

Sundfør på Øya: «Spektakulær eleganse»

Det spares ikke på superlativer i Aftenpostens anmeldelse av Susanne Sundførs finalekonsert på Øya lørdag. Opptredenen får seks av seks mulige stjerner og beskrives som «et lite stykke musikkhistorie»
OVERBEVISTE: Susanne Sundfør tok publikum med storm da hun avsluttet Øyas hovedscene lørdag kveld. Her da hun gjorde en gjesteopptreden for Röyksopp og Robyn i fjor. Foto: Arkiv

Det spares ikke på superlativer i Aftenpostens anmeldelse av Susanne Sundførs finalekonsert på Øya lørdag. Opptredenen får seks av seks mulige stjerner og beskrives som «et lite stykke musikkhistorie»

«Dama fra Haugesund fikk æren av å spille siste konsert på Øyas hovedscene for i år og det ble en konsert tilskuerne sent vil glemme». Slik begynner Aftenpostens kritiker sin sammenhengende fanfare av en konsertanmeldelse, og hun gir seg ikke der.

«De kraftige lydbølgene smeller ut mot folkehavet og med det heftige sceneshowet på toppen er det ingenting å pirke på» skriver anmelderen. «Det var nærmest som en vielse tok plass mellom artist og tilskuer gjennom hele de 90 minuttene (…) Susanne «gresset er alltid grønnere» Sundfør har virkelig utfordret seg selv på sitt nyeste album Ten love songs og de nye låtene fungerer vel så godt som hennes største hits i Tøyenparken denne lørdagskvelden. Det blir raskt klart hvorfor hun er en så vesentlig figur i norsk musikk og hvorfor hun er brodert på så mange hjerter.»

De som var så heldige å være til stede visste tydeligvis å sette pris på det de fikk oppleve.

«Under nykommeren «Dilirious» danser og synger brorparten av Øya og presset tiltar i styrke. Det er lenge siden jeg har vitnet et publikum i slik ekstase og ærefrykt som i kveld, noe som tydelig rørte artisten og ga henne en enda sterkere glød på scenen.»

Det skal også nevnes at Aftenposten ikke er alene om å hylle Sundførs maktdemonstrasjon. Både NRK P3 og Dagbladet triller femmere på terningen, og kroner henne som Norges ubestridte musikkdronning.

P3 – sekser / Dagbladet – femmer /