H.K.H kronprins Haakon hilser på en av de fremmøtte
H.K.H kronprins Haakon hilser på en av de fremmøtte

Kronprinsen roste Filmfestivalen

Den Norske Filmfestivalens høye beskytter, kronprins Haakon, sto i går for den offisielle åpningen festivalen, før han så Bølgen, i Edda 1. Flere bilder fra åpningen her.
FESTIVALAMBASSADØR: H.K.H. kronprins Haakon hilser på en ung tilskuer før han går inn på Edda. Foto: FKK

Den Norske Filmfestivalens høye beskytter, kronprins Haakon, sto i går for den offisielle åpningen festivalen, før han så Bølgen, i Edda 1. Flere bilder fra åpningen her.

Kronprinsen brukte anledningen til å skryte av norsk film og pekte blant annet på det store mangfoldet, som han mener har forsterker seg de siste årene. Han trakk også frem den imponerende publikumsøkningen på norske kinoer, og hvordan Norge som filmnasjon gjør seg bemerket på internasjonale festivaler.

– Det er spesielt hyggelig å besøke Haugesund i en periode hvor norsk film blomstrer, både her hjemme og ute. Og det skal denne festivalen ha sin del av æren for. Den Norske Filmfestivalen spiller en nøkkelrolle for kontakten mellom norsk, nordisk og internasjonal filmbransje, sier han.

– Haugesund har fått bred internasjonal anerkjennelse for sitt markedsprogram New Nordic Films, hvor produsenter fra alle kontinenter utvikler filmsamarbeidet på tvers av landegrensene. Mange av suksesshistoriene i norsk film begynner her, og det er stor ære for meg å åpne den 43. norske filmfestivalen.