150815 AIL-Trond

Klarte kun uavgjort

Avaldsnesdamene mistet to viktige poeng i jakten på tabelltoppen i kvinnenes Toppserie.

Avaldsnesdamene hadde aldri før vunnet mot TrondheimsØrn i Toppserien. Med grynede form var håpet om tre poeng imidlertid levende. Det var likevel gjesten fra Trondheim som yppet seg først. Allerede etter tre minutters spill kommer Lisa-Marie Utland seg fri inne i Avaldsnes sin 16-meter. Avslutningen går rett i kroppen på keeper Viviane Horzel.

I VM viste Maren Mjelde at hun har en god skuddfot. Etter 13 minutter er hun kun centimetrer fra å skåre årets mål på Skeie. Fra rundt 20 meter smeller hun til og ballen slår i tverrliggeren bak Kristine Nøstmoe.

Avaldsnes produserte en rekke sjanser i 1. omgang uten å lykkes øke ytterligere. I stedet er det bortelaget som sjokkerer. 20 minutter ut i 2. omgang står det 0-1. Guro Reiten får drømmetreff og og klinker ballen utagbart i mål bak Viviane Horzel.

Avaldsnes skapte en hele haug med sjanser foran TrondheimsØrn sitt mål. I det 50. minuttet er hjemmelaget nær ved å øke ledelsen da Maren Mjelde skjærer inn fra høyre. Ballen ender hos Elise Thorsnes på bakerste stolpe, men fra én meters hold setter hun ballen i innsiden av stolpen. Kun tre minutter senere er det brasilianske Rosana sin tur til å treffe stolpen.

I det 21 minuttet lykkes det endelig for hjemmelaget. Frida Magnusdottir får lagt fint inn. Elise Thorsnes rager høyest og header inn utligningen.

Avaldsnes fortsetter å kjøre kampen, og fem minutter før slutt er de fremmøtte sikker på at avgjørelsen faller. Frida Magnusdottir blir dratt ned inne i feltet. Maren Mjelde bommer først på straffen, men er våken på returen og øker til 2-1

Men, som så mange ganger før. En fotballkamp varer i 90 minutter. Det vet bortelaget, og minuttet flør slutt sjokkerer de igjen. Hege Norvik prøver et frekt skudd fra rundt 20 minutter og lykkes.

Kampen ender med 2-2 og poengdeling. En skuffet Tom Nordlie kan bare konstaterer at laget tapte to viktige poeng i toppkampen etter at LSK Kvinner valset over Amazon med 7-2