Åkra sin vikar-trener, Geir Egil Høvring, så Åkra tape sin første kamp for sesongen. (Foto: Åkra IL)
Åkra sin vikar-trener, Geir Egil Høvring, så Åkra tape sin første kamp for sesongen. (Foto: Åkra IL)

Åkra tapte toppkampen

Stord ble for sterke mot opprykksjagende Åkra.

FOTBALL: Lørdag ettermiddag var det duket for toppoppgjør i den lokale 3. divisjonsfotballen mellom Åkra og tabelleder Stord.

Hjemmelaget Åkra lå før kampen kun tre poeng bak stordingene, dog med én kamp mindre spilt, og var ute etter å følge opp med en ny trepoenger etter en råsterk seier borte mot Viking 2 på mandag.

Åkra skulle imidlertid få det veldig tøft. Midtveis i 1. omgang handset Eirik Hope Langåker på streken og ble utvist. Straffen satte Morten Hillestad i mål, før Roger Blokkshus Ekeland doblet etter halvtimen.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv. Med én mann mindre blir det selvfølgelig ikke lett, innrømmer Åkra-trener Geir Egil Høvring.

Resten av oppgjøret ble en transportetappe for bortelaget. Stord og Hillestad scoret ytterligere ett, men en sen redusering av Christian Holko sørget for at Åkra fikk et trøstemål like før slutt.

Høvring understreker at opprykk ikke har vært et samtaleemne på Åkra.

– På Åkra har målsettingen aldri vært opprykk. Vi tar kamp for kamp, og nå er vi ute etter å snu det mot Madla på torsdag, forteller Høvring til TV Haugaland.

Stord rykket med 3-1-seier i dag fra Åkra og ligger fire poeng foran tabelltoer Vardeneset, med én kamp mindre spilt enn laget fra sørfylket.

Nytt Kopervik-tap

Med 2-0-tap borte mot Staal Jørpeland i ettermiddag virker Kopervik fortapte i bunnen av tabellen og går mot 4. divisjon. Åkras erkefiende er nå ni poeng unna trygg grunn, og avstanden opp til trygg plass kan øke ytterligere i morgen avhengig av resultatet mellom Randaberg og Vard 2.