Biblioteket

Skal bli mer synlige under festivalen

Biblioteket i Haugesund skal bli en aktiv del av Den Norske Filmfestival

FILMFESTIVALEN: I et forsøk på å gjøre Haugesund folkebibliotek mer synlige i bybildet og i Filmfestivalen arrangerer biblioteket debattkveld under festivalen. Og hva er mvel mer naturlig enn å ta for seg temaet om det å filmatisering av bøker. Samarbeidet er en del av en større satsing fra filmfestivalen på å ta i bruk flere av byens ulike kultur- og bydelshus. Det er første gang biblioteket arrangerer denne typen debatter under filmfestivalen.

– Vi er jo tungt inne allerede med flere av våre arenaer, slik som Edda Kino, Festiviteten og Billedgalleriet. Biblioteket er allerede et sentralt hus i bybildet. Dermed er det naturlig at det får en synlig plass i Filmfestivalen, sier kultursjef i Haugesund Eilif Fjon.

Arena for alle

Onsdag la kulturdepartementet frem den nasjonale bibliotekstrategien. Regjeringen ønkser at bibliotekene skal ta en aktiv rolle i utformingen av norsk kulturliv, og være bredere arena for samtaler, refleksjon og dannelsen.

– Det å være en arena for samfunnsdebatt og samfunnsutvikling er kjempe viktig for oss. Filmer bygger ofte på bøker og dermed er det en spennedne bror inn i Filkmfestivalen, sier biblioteksjef Marianne Hirzel.

Mandagens debatt står mellom den prisbelønnte regissøren Anja Breinen og filmkritiker Per Haddal og vil blant annet ta for seg hvilke feller man må forsøke å unngå når man bruker bøker som utgangspunkt til filmer.

– Vi har flere utsolgte hus og visninger under årets festival. Dermed trenger vi nye arenaer for å trekke folk. Det er begrenset kapasitet på de vi har fra før. Vi ønsker at filmfestivalen skal være tilgjengelig over alt, sier konstituert direktør for Den Norske Filmfestival, Tonje Hardersen.