Foto: Privat
SENTRUM VS. RAGLAMYR: - Haugesund Sentrum og Raglamyr er ett, skriver Jahn Trygve Urrang i sitt leserinnlegg.

Jahn Trygve Urrang: «Arbeiderpartiet kunne ha to tanker i hodet på en gang»

"Faren jeg ser er at de store kjedebutikkene, som også krever areal vil vurdere å legge ned butikkene når turen til Stavanger tar 40-50 minutter. Hvorfor skal de ligge i Haugesund da?"

MENINGER: Debattinnlegget til Tor Inge Fredriksen i Haugesundnytt vedrørende sentrum er skremmende.

En skulle nesten tro at butikkene på Raglamyr, Norheim, Oasen, Aksdal er ene og alene årsaken til at sentrum sliter. Den dagen vi bruker 40-50 minutter til Stavanger tror jeg vi skal være glad for at vi har både et levende Raglamyr og et sentrum.

Vi kan ikke holde igjen utviklingen, selvsagt er det en grunn for at vi ikke har for eksempel, brune- og hvitevare-butikker igjen i sentrum, nemlig nok areal og tilgjengelighet. Før var en elektrisk butikk som en helt ordinær butikk i areal og kunne ligge i sentrum, idag heter det stormarked og trenger flere tusen kvadratmeter, hvor finner en det i sentrum?

En kan ikke både ønske seg Norges lengste gågate pluss at møbler, hvitevarer, byggvarer osv skal etablere seg i sentrum, og et helt annet spørsmål; vil vi virkelig det?

SE VIDEOSAK: Jahn Trygve Urrang: Feil med tanke på byutvikling

Bare på en byggevarebutikk på Raglamyr mottar en 10-12 vogntog med varer daglig. Vi vi ha dette ned i sentrum? Faren jeg ser er at de store kjedebutikkene, som også krever areal, (derfor ligger de utenfor sentrum) vil vurdere å legge ned butikkene når turen til Stavanger tar 40-50 minutter.

Hvorfor skal de ligge i Haugesund da?

For en som bor i feks. Ølen vil turen til Stavanger nesten være like kort som å kjøre til senrum, Haugesund skal være byen der hele regionen skal handle, derfor trenger vi både sentrum og Raglamyr.

Det er utrolig kjekt med hver en ny etablering i sentrum men butikkene må selv gjøre seg så attraktive at kunden ikke tenker på hvor butikken ligger, men han går til den butikken som har det utvalget han ønsker seg.

Jeg jobber selv på Raglamyr så det er sagt, men mitt poeng er at Raglamyr og Haugesund sentrum er nesten ett ,og vi må sammen gjøre begge deler så attraktive for regionens innbyggere at de ønsker å kjøre til oss enten det er på raglamyr eller til sentrum.

Alternativet er Stavanger og det skal vi ikke se bort ifra at mange vil velge. Derfor må Arbeiderpartiet kunne ha to tanker i hodet på en gang, nemlig at Raglamyr og sentrum er avhengige av hverandre.