Fabrikken til Steinsvik Group i Vietnam skal utvides. Foto: Steinsvik Group
Fabrikken til Steinsvik Group i Vietnam skal utvides. Foto: Steinsvik Group

Steinsvik utvider i Vietnam

Det Tysværbaserte fiskeriselskapet Steinsvik Group utvider nå produksjonen i Vietnam.

FISKEOPPDRETT: Selskapet har opplevd en sterk vekst det siste året og investerer mellom 30 og 40 millioner kroner i selskapets virksomhet i Vietnam.

– Oppdrettsbransjen opplever gode tider, og det er en næring i vekst, sier administrerende direktør i Steinsvik Group, Bjørn M. Apeland.

STOR TRO: Administrerende direktør i Steinsvik Bjørn M. Apeland har stor tro på fremtidig marked i Vietnam.

STOR TRO: Administrerende direktør i Steinsvik Bjørn M. Apeland har stor tro på fremtidig marked i Vietnam.

I oktober 2013 sto Steinsviks fabrikk på 5000 kvadratmeter i Vietnam ferdig. Fabrikken produserer mer og mer av Steinsvik sitt produktsortiment og leverer nå hele prosjektleveranser direkte til kunder verden over. Nå utvider de fabrikken med 8400 kvadratmeter. Steinsvik Group utvikler i all hovedsak utstyr til bruk i oppdrettsnæringen

Voksende kundemasse

– Vi ser at satsingen i Vietnam har klaffet godt. Vi sto ved et veiskille for noen år tilbake da vi var nødt til å øke kapasiteten om vi skulle ha mulighet for å ta unna etterspørselen fra våre kunder. Vietnam ble valgt, noe som var kostnadsmessig forsvarlig, samtidig som at Asia er et viktig satsingsområde for Steinsvik, sier Apeland.

Slik kan den nye fabrikke bli seende ut når den står ferdig i 2016.

Slik kan den nye fabrikken bli seende ut når den står ferdig i 2016.

Utvidelsen i Vietnam skal stå ferdig i mars 2016. Steinsvik har avdelinger i Bergen, Trondheim, Tromsø, Skottland, Chile og Australia. I år håper de å omsette for nærmere 800 millioner kroner.

– Kundemassen vokser og krever mye. Vår ambisjon er å være best på det vi gjør og ha det beste utstyret. Samtidig skal vi kunne snu oss raskt for å hjelpe våre kunder med nye løsninger og jobbe frem våre egne ideer med den kapasiteten vi har, sier Apeland.