Lervik-ur ranerne sendt ut av landet

De tre serberne som ble kjent skyldige for Lervik Ur-ranet i Haugesund 8. juni 2013, er nå fraktet ut av landet av norsk politi.

Ranet denne lørdags formiddag var dramatisk fordi det ble truet med skytevåpen. Ingen skudd ble imidlertid avfyrt og betjeningen skal ha oppholdt seg bak skuddsikkert glass. De tre ranerne fikk med seg et stort antall klokker av stor verdi.

Ranet skjedde en lørdag formiddag og utløste en stor politiaksjon. En etterlyst grå Audi stasjonsvogn som ble observert kjørende ut av byen, ble seinere funnet kjørt av veien ved Kleivane mellom Sauda og Røldal. Minst to gjerningsmenn ble observert da de stakk fra fluktbilen. Pågripelsene av de tre skjedde to forskjellige steder i Sauda kommune. Før pågripelsene hadde politiet gjort beslag av ett våpen og ransutbytte.
I november samme året ble de alle tre dømt til fengsel i tre år og seks måneder. De ble også dømt til å betale forsikringsselskapet 550.000 kroner samt 40.800 til Lervik Ur. Etter det TVH har brakt på det rene, ble de tre nylig sendt ut av landet av utledningspolitiet.