mobilbilder v2

Hvordan få flere likes på mobilbildene

Facebook flommer over av elg i solnedgang-bilder, uskarpe, kornete og hvis vi skal være ærlige kjedelige. Men du trenger ikke kjøpe et nytt og dyrt kamera for å ta bedre bilder. Du kommer langt med å være litt leken og utradisjonell.

FOTOGRAFERING: Alle vil ha likes, men mange av bildene vi legger ut er ikke mye å skryte av rent fototeknisk. Men du trenger verken speilrefleks eller fotokurs for å ta blinkskudd.

– Det beste kameraet er det du har med deg. Det har jeg alltid sagt, slår fotograf Tomin Meling fast. – Med andre ord, det er ofte mobilen, for den har vi jo alltid med oss. Du kan få ganske så gode bilder med mobil. 

Men da må du gjerne gjøre det lille ekstra.

– Ikke zoom inn, bruk beina! Gå litt nærmere. Legg deg gjerne ned, for å få en annen vinkling. Jeg har slitt ut mange dongerybukser, ler Meling. – En gang lå jeg modt på Karmsund bru, da noen stoppet og trodde jeg var blitt påkjørt- Gale vet du, men det ble et bra bilde! 

Bruk 30 sekunder og rediger bildet ditt

Vi lever i en tid da alle kan og mange vil ta bilder folk legger merke til. Teknisk sett har det aldri vært lettere, mobilen har du i lomma og redigering gjør på få sekunder via en app du får gratis eller til gi-bort-pris.

– Min favoritt er Snapseed, sier den alltid entusiastiske Tomin Meling. – Her kan du øke kontrastene, lysne og kroppe uten å miste det originale bildet ditt. 

Se videoen over og få med deg flere tips til bedre mobilbilder. Tomin Meling jobber profesjonelt med store kameraer i studio, men elsker å vandre gatelangs og bruke mobilen.

– Når jeg er på ferie i utlandet, liker jeg å ta gatebilder. Da gjør jeg bare som om jeg skriver. Tar jeg fram speilrefleksen, stivner folk til og lurer på hvorfor jeg tar bilde av dem. Med mobilen tar ingen meg seriøst.