ROD LØPER: Haugesund får lørdag sin egen "Walk of Fame".
ROD LØPER: Haugesund får lørdag sin egen "Walk of Fame".

Åpner Haugesunds «Walk of Fame»

Lørdag får Haugesund sin egen "stjernegate".

FILMFESTIVAL: Det som startet som en idè og kongstanke for et år siden har nå blitt realitet. På lørdag klokken 14 åpner Haugesund sitt svar på Hollywoods «Walk of Fame».

– Dette er fantastisk kjekt og det er på tide at Filmfestivalen og Haugesund får sin egen stjernegate, sier leder i Haugesund sentrum, Odd Fossan-Waage.

Sentrumslederen lanserete i januar i år planene om å etablere et eget æreskvartal i Haugesund sentrum. Tanken er at skuespillere, regissører og andre filmutøvere vil kunne få sin egen stein montert i Haraldsgata. Lørdag avdukes de første to steinene, som har fått navnet «Amandasteinene».

LES OGSÅ: Haugesund kopierer Hollywood

– Jeg tror dette blir en berikelse for byen og vil manifistere Haugesund som hele Norges filmby, sier Fossan-Waage.

Steiner i granitt

I løpet av vinteren og våren har en komitè sammensatt av ordfører Petter Steen jr, Gunnar Johan Løvvik, Odd Fossan-Waage og to elever ved Haugesund Toppidrettsgymnas arbeidet med prosjektet.

Steinene som vil bli montert i kvartalet utenfor Smykkespesialisten i Haraldsgata er 60 x 60 cm i bredde og laget i massiv granitt. Steinene vil ha ingravert signaturen til hederspersonen.

I følge Fossan-Waage vil det deles ut èn, maks to steiner hvert år. De første som vil bli hedret med sin egen «Amandastein» er skuespillerne Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.