Her ser du Hege Røssland (SF) , Kent Are Petterson (V) og Hans Inge Myrvold  (SP). Foto: Tomas Bruvik
Her ser du Hege Røssland (SF) , Kent Are Petterson (V) og Hans Inge Myrvold (SP). Foto: Tomas Bruvik

Slippes løs i spaltene

Ansvarlig redaktør lar politikerne i Kvinnherad lage avisa.

MEDIA: Lurer du på hvilke spørsmål politikerne ville stilt hvis de var journalister, og hvordan de ville vinklet sakene? I avisa Kvinnheringen får du nå svaret. For onsdag 19. mars er det politikerne i kommune som får lage avisa.

– Tanken er å gjøre noe annet enn det vi gjør hver eneste dag, sier ansvarlig redaktør i Kvinnherdingen, Tomas Bruvik.

Det å være politisk aktiv og journalist er ingen god kombinasjon. På onsdag neste uke er det likevel partienes ordførerkandidater som for boltre seg i spaltene. Bruvik tror politikerne vil klare å holde seg i skinnet.

– De vil nok skrive om saker som står dem nærmest, men jeg tror ikke de kommer til å bli partipolitiske. Jeg er mest spent på om de klarer å fatte seg i korthet, sier Bruvik.

Førstkommende onsdag lar ansvarlig redaktør i Kvinnheringen Tomas Bruvik politikerne slippe til i avisspaltene. Foto: Jonn Karl Sætre

Førstkommende onsdag lar ansvarlig redaktør i Kvinnheringen Tomas Bruvik politikerne slippe til i avisspaltene. Foto: Jonn Karl Sætre

Avisa har et opplag på i overkant av 4000 aviser og kommer ut tre dager i uken. Bruvik påpeker at avisa fremdeles kommer til å bli redigert etter Vær Varsom-plakaten.

– De får styre alt selv, og de får i utgangspunktet gjøre som de vil, så lenge de følger Vær Varsom-plakaten. Jeg vil fremdeles fungere som ansvarlig redaktør, og lese gjennom sakene, sier Bruvik.

Også tidligere har avisa gått nye veier. I september i fjor fikk Kvinnheringen mye oppmerksomhet da de laget en avis full av notiser. Bruvik påpeker at politikerne bare får denne ene utgaven å boltre seg på.

– De bør benytte sjansen mens de har den, sier Bruvik.