alko

Mistenker ulovlig skjenking på kaien

Politiet mistenker ulovlig skjenking på et utested på Indre kai i Haugesund natt til mandag.

HAUGESUND: Natt til mandag måtte en politipatrulje ta affære etter at de kom over flere mennesker som sto å danset på bordene og spilte høy musikk på et utested på Indre kai i Haugesund etter stengetid, klokken 03.40.

– Patruljen har vært på stedet og stengt festen. Vi har mistanke om at det har vært brudd på skjenkebestemmelsene, sier operasjonsleder Knut Lyngholm.

Saken er nå sendt over til behandling ved Haugesund politistasjon for nærmere vurdering.
TV Haugaland er i besittelse av en video som viser at det er meget god stemning på utestedet. Folk danser og hopper på bordene på uteserveringen ved utestedet. Leder i bevillingutvalget i Haugesund kommune, Svein Erik Indbjo, var ikke kjent med hendelsen da han ble kontaktet av Tv Haugaland, men sier på generelt grunnlag at alle bevillingshavere må forholde seg til gjelden regler.

– Utgangspunktet er at reglene gjelder selv om det er en privat tilstelning etter stengetid, så lenge det skjer på området hvor skjenkebevillingen gjelder, sier Indbjo.

I følge ruspolitisk handlingsplan i Haugesund kan et vanlig utested (ikke nattklubb, journ. anm) server alkohol frem til klokken 01.00. For nattklubber gjelder skjenkingen frem til klokken 03.00.

Ved brudd på sjenkebestemmelsene kan et utested bli tildelt prikker fra komunnen. Ved 8 prikker må utestedet stenge dørene for en periode.

– Jeg ønsker ikke å uttale om dette får noen konsekvenser før jeg har fått rapporten, sier Indbjo.

Innehaver av utestedet bekrefter at politiet var på utestedet natt til mandag. Han har følgende forklaring til hendelsen.

– Jeg var ikke tilstede selv, men har vært i kontakt med de som var der. Det var ansatte som hadde vært ute tidligere på kvelden. De var innom og hentet tingene sine og valgte å spille høy musikk. Episoden er uheldig, men jeg er blitt forklart at det ikke har foregått ulovligheter på stedet , sier innehaveren.